Sărbătoare alb-violetă cu victorie pentru ASU Politehnica. Nou promovata de pe ”Știința”...

Sărbătoare alb-violetă cu victorie pentru ASU Politehnica. Nou promovata de pe ”Știința” e lider de iarnă în Liga a III-a

0
DISTRIBUIȚI

Ionut Vucea(C) in meciul de fotbal dintre Asu Politehnica Timisoara si Magura Cisnadie, contand pentru ultima etapa din tur a ligii a 3-a, sambata 5 decembrie 2015. SEBASTIAN TATARU / MEDIAFAXFOTO

ASU Politehnica şi-a întărit candidatura la promovare la ultima înfățișare în fața fanilor. Într-o zi de sărbătoare alb-violetă, ”Băieții în ghete” le-au oferit suporterilor care au mai îndurat o dată frigul o victorie la limită, dar pe deplin meritată, 1-0 cu ”Cenușăreasa” Măgura Cisnădie. Rezultat în urma căruia timișorenii rămân lideri peste iarnă în C4 la distanță de trei puncte de urmăritoarea din Cugir.

”La Timișoara istoria se scrie în decembrie” a fost bannerul uriaș afișat de galerie la tribuna de pe ”Știința”. Un mesaj cu referire la cei 94 de ani de Poli, împliniți în 4 decembrie, dar și la evenimentele din a doua jumătate a lunii.

Pe teren, ASU Poli și-a dominat adversarul, o nou promovată de asemenea, dar cu un început diametral opus de sezon. Gazdele puteau deschide scorul încă din minutul 3 dar Codrea nu a cadrat pe poartă centrarea lui Ghinescu. În minutul 18 Vucea trimite peste poartă din poziție bună. Până la urmă vine și golul, același Ionuț Vucea recuperează un balon din picioarele unui adversar, pătrunde caracteristic în careu și șutează în forță.


Căbuz nu reușește decât să devieze balonul care intră prin zona vinclului în poartă.

La pauză s-a intrat astfel cu un avantaj minim pe tabelă, 1-0 pentru alb-violeți. Aceștia și-au mai trecut în cont numeroase șanse și în partea secundă. Dar portarul sibienilor s-a opus în câteva rânduri majorării scorului. Ceea ce a păstrat oarecum Măgura în joc, deși oaspeții nu și-au trecut în cont ocazii foarte mari. Meciul se putea încheia cu 2-0 și după șansa lui Ghinescu din prelungiri, dar din nou Căbuz s-a opus.

A fost până la urmă un 1-0 suficient pentru ca ASU Poli să păstreze șefia peste iarnă, cu 34 de puncte și o linie impecabilă pe teren propriu. Pe 2 se află la finele turului, Metalurgistul Cugir (31 pt.), învingătoare azi cu 3-1 în fața lui CSU 2 Craiova.

ASU Politehnica Timișoara: Fişteag – Birău, Bilia, Gălan (cpt.), Taub – Rebenciuc – Vucea (84′ Țugui), Giuricici (90′ Stefanovic), Codrea (55′ M. Marin), Ghinescu – Tulcan (63′ Bădăuță). Antrenor: Sorin Brîndescu.

Măgura Cisnădie: Căbuz – Vladu, Bara, Natea, Medeșan – Petrescu, R. Popa (90′ Necula), Stănică (33′ Nasta), Ad. Radu, Gombar (85′ Moisi) – Neguț. Antrenor: Ioan Luca.

Flavius Tulcan(D) in meciul de fotbal dintre Asu Politehnica Timisoara si Magura Cisnadie, contand pentru ultima etapa din tur a ligii a 3-a, sambata 5 decembrie 2015. SEBASTIAN TATARU / MEDIAFAXFOTO

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.