Seară de vis pentru melomani la concertul special în amintirea lui Bela...

Seară de vis pentru melomani la concertul special în amintirea lui Bela Kamocsa, la Timişoara FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1473776310">

inmemoriamkamo (16) [1280x768]Melomanii timişoreni care au participat la concertul special „In memoriam Kamo 5 ani“, care a avut loc în Sala Capitol, au avut parte de două reprize muzicale diverse, în cadrul cărora artiştii prezenţi pe scenă au interpretat o serie de piese din repertoriul autohton şi internaţional, care au fost primite cu aplauze sincere la faţa locului.

În prima parte a evenimentului pe scenă s-au aflat membrii trupei Bega Blues Band alături de orchestra Filarmonicii Banatul, dirijată de maestrul Peter Oschanitzky. Printre piesele care au fost savurate pe deplin de public s-au numărat Jimi Hendrix – „Hey Joe”, Goerge Benson – „On Broadway”, Sting – „Fields Of Gold” sau George Gershwin – „Oh Lady Be Good”. Recitalul a cuprins şi piesa „Song for Sasha” compusă de promotorul acestui eveniment, Johnny Bota, pentru fiul său Saşa. Cele mai de succes piese au fost însă cele din repertoriul trupei Phoenix – „Vremuri”, „Canarul” sau „Nebunul cu ochii închişi” – unde prestaţia primului solist al trupei Phoenix, Mony Bordeianu, a fost apreciată aşa cum se cuvine. Din păcate, Sala Capitol nu a fost arhiplină pentru acest spectacol, fapt care a fost remarcat şi de Mony Bordeianu: „Mă aşteptam să fiţi mai mulţi“, a rostit acesta pe scenă. Alături de el, s-au mai aflat invitaţii Alexandra Guţu (violoncel) şi Istvan Gyarfas (chitară).

În partea a doua a concertului, pe scenă au rămas cei de la Bega Blues Band, care alături de compoziţiile proprii au mai interprtat melodii din repertoriul unor artişti ca Muddy Waters, Ray Charles, Zawinul sau Winston Marsalis. La faţa locului, cei care au cumpărat CD-ul formaţiei Bega Blues Band au primit şi o insignă „Remember Kamo“.

Chitaristul Bela Kamocsa, unul dintre fondatorii trupei Phoenix, s-a stins din viaţă în 14 ianuarie 2010, la vârsta de 66 de ani, după o lungă luptă cu cancerul. În 1962, el a fondat, împreună cu Nicu Covaci, Moni Bordeianu, Claudiu Rotaru şi Pilu Ştefanovici, trupa Phoenix, cu care a cântat până în 1971. În 1982, Bela Kamocsa a înfiinţat, împreună cu Jonny Bota, trupa Bega Blues Band. Tot el este cel care a pornit tradiţia Galei Blues Jazz de la Timisoara, în cadrul căreia a susţinut şi ultimul său recital. Artistul a mai cântat şi în trupa Gramophon şi în 2007 a fost numit cetăţean de onoare al Timişoarei.

Foto: Zsolt Gabriel Horvath

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.