SHOW de comedie cu primarul Robu și „jurnalistele” Primăriei TV. Cum s-a...

SHOW de comedie cu primarul Robu și „jurnalistele” Primăriei TV. Cum s-a contrazis singur edilul pe tema palmierilor

1
DISTRIBUIȚI

robu-facebook-tv

Spectatorii Facebook TV Primăria Timișoara pot urmări un adevărat show de comedie, după ce primarul Nicolae Robu s-a filmat, alături de liberalele angajate la primărie – Daniela Știr și Elena Ișfănuț, ținând un mic discurs despre palmierii din Timișoara, subiect care a dus renumele orașului în toată țara, fiind un bun prilej ca presa națională să râdă de ideile edilului.

„Eu nu am văzut nimic strident ca în Timişoara să existe palmieri, nu a fost o idee inventată de mine, ci a fost o inspiraţie a mea din ce am văzut prin lumea asta largă prin care am umblat. În Paris există palmieri, în Viena există palmieri, în Munchen există palmieri, până şi în Norvegia există palmieri în anumite oraşe, să nu mai vorbim de Praga, de Budapesta de Szeged, oraş aici la doi paşi de Timişoara. S-a creat aici o vâlvă dincolo de ceea ce orice minte normală îşi poate imagina. Prima dată s-au spus uite câţi bani a dat primarul pe palmieri. S-au dat 5.600 de euro pentru că palmieri au fost achiziţionaţi de societatea primăriei, Horticultura, pe bursă. S-au luat 40 de palmieri, deci s-au dat 5.600 de euro, o investiţie extrem de scăzută.


Ce însemană 5.600 de euro la bugetul Timişoarei de 350 de milioane de euro pe an?”, a explicat Robu. Practic, Robu se contrazice de unul singur, spunând ba că palmierii au fost achitaţi de Horticultura, ba că au fost achitaţi de la bugetul local. Deși plantele exotice s-au ofilit parțial din prima lună după plantare și chiar și șeful Horticultura, Andrei Drăgilă, a admis că au fost deseori tratate sau înlocuite cu unele noi, primarul a mai comentat şi că palmierii nu au avut nicio problemă din cauza condiţiilor climatice, spunând că pe vremuri, în perioada interbelică, Timişoara era un important furnizor de astfel de plante.

Despre cei care au contestat necesitatea palmierilor, Robu a menționat că „s-au devoalat că erau doar un grup, unul fără cultură, care nu pricepea nimic, oameni încuiați la minte care nu au putut să înțeleagă că foarte bine pot coexista plante din alte condiții climaterice cu cele care găsesc în mod natural o climă potrivită aici la noi, tot la fel cum se întâmplă și viceversa, în zone unde palmierii sunt ca la ei acasă poți vedea inclusiv conifere și toată această diversitate de fapt vine cu un farmec al ei. Dincolo de farmec, Timișoara se laudă sau mie îmi place să laud Timișoara ca un oraș al diversității, din orice perspectivă privim lucrurile. În mentalul nostru are impact faptul că avem o diversitate inclusiv la nivelul vegetației. Asta ne marchează așa, pe nesimțite, cum orice diversitate în care trăim își pune amprenta pe nesimțite asupra mentalității noastre, asupra conduitei noastre. Drept urmare, a fost un subiect dus așa în derizoriu, care pentru mine nu a reprezentat o mare miză, puteam să fi dat înapoi palmierii, să spun gata, scăpăm de ei, dar ar fi fost o dovadă de slăbiciune total nejustificată. Când greşesc, admit că am greșit și nu am nicio rezervă în a corecta ceea ce nu fac bine, dar aici nu era cazul, a fost o prostie din partea opozanților și cu asta chiar vreau să îi punem punct”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.