Soluția găsită de Universitatea de Vest din Timișoara pentru ca absolvenții din...

Soluția găsită de Universitatea de Vest din Timișoara pentru ca absolvenții din diferite domenii să se poată angaja și în IT

0
DISTRIBUIȚI

studenti uvt

Prea puțini absolvenți în comparație cu locurile de muncă oferite. Vorbim de domeniul IT, în care companiile din Timișoara se plâng că nu au de unde să angajeze suficienți specialiști. În aceste condiții, atât reprezentanții Universității Politehnica din Timișoara, cât și cei de la Universitatea de Vest au încercat să găsească soluții.

Așa se face că cele două instituții de învățământ superior din orașul de pe Bega au lărgit capacitatea de școlarizare, și nu numai.


„Domeniul IT este cu solicitarea cea mai mare de forță de muncă calificată. Noi, la UVT, am lărgit capacitatea de școlarizare pentru specializarea Informatică, avem și o linie în limba engleză la Informatică. De asemenea, la Facultatea de Economie am creat o nouă specializare, Informatică Economică, care este tot mai solicitată. În viitor, vom mai crește numărul de locuri în funcție de cerere”, a explicat Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

De asemenea, UVT a găsit o metodă inedită prin care să-i facă pe absolvenții de la Fizică, de exemplu, să se poată angaja și în IT. „Vorbim de o cerere de specialiști în IT pe care nu o putem satisface. Noi am introdus cursurile transversale, în ideea că nu mai contează diploma, ci competențele. Prin urmare, studenții de la Fizică pot urma anumite cursuri transversale și astfel își îmbunătățesc competențele în IT și pot ocupa un job în acest domeniu, la finalizarea studiilor. De asemenea, studenții din domenii conexe IT-ului pot urma anumite cursuri de perfecționare”, a precizat și Viorel Negru, prorector al Universității de Vest din Timișoara.

Aceste cursuri transversale pot fi urmate de studenți de la toate facultățile care doresc să învețe lucruri noi și din alte domenii. De exemplu, un student înscris la facultatea de muzică poate să meargă la cursuri de management sau de la o altă specializare total diferită față de cea la care este înscris.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.