SPECTACULOS O nouă pârtie de schi pe Muntele Mic, pentru iubitorii sporturilor...

SPECTACULOS O nouă pârtie de schi pe Muntele Mic, pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Ce lungime va avea

0
DISTRIBUIȚI

muntele mic

Veşti excelente pentru bănăţenii iubitori ai sporturilor de iarnă, şi nu numai. Turiştii care ajung în judeţul Caraş-Severin, pe Muntele Mic, vor avea la dispoziţie o nouă pârtie de schi, în viitorul apropiat. Este vorba de o pârtie cu o lungime de 2,8 km şi o lăţime de 60 metri, cu diferenţa de nivel de 400 metri.

Aceasta va fi realizată după ce un investitor privat a alocat un milion de euro şi a montat deja 12 stâlpi pentru noua pârtie de schi.


Investiţia face parte dintr-un proiect mai amplu implementat în asociere cu Consiliul Judeţean Caraş-Severin pentru dezvoltarea activităţii de turism în zona Muntele Mic, scrie Radio Reşiţa. Astfel, omul de afaceri Romeo Dunca s-a angajat că va investi, în total, 4,3 milioane euro. La final, va fi realizată şi o instalaţie de transport pe cablu cu o capacitate de 2.200 de persoane pe oră, pe pârtia de schi amenajată în zona Vâlsanu.

Pârtia de schi va fi funcţională doar în momentul în care se va realiza racordul electric, cu bani de la CJ Caraş-Severin. Contractul de asociere între SC Nordica, cea care a investit în Muntele Mic, şi CJ Caraş-Severin a fost semnat anul trecut şi are o durată de zece ani, care poate fi prelungită.

Foto: Muntele Mic

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.