Spitalul Județean Arad a ratat o finanțare de 22 de milioane de...

Spitalul Județean Arad a ratat o finanțare de 22 de milioane de lei. Ce implicare ar avea Nicolae Ioțcu, prins de DNA cu mită

0
DISTRIBUIȚI

spital-arad

Nu numai la Timișoara se pierd bani europeni importanți pentru finanțarea spitalului județean, ci și la Arad.

Spitalul Județean Arad a ratat o finanțare de 22 de milioane de lei, bani europeni, și e în situația de a trebui să restituie alte 6 milioane, cheltuite deja într-un proiect nefinalizat la timp. Banii ar fi asigurat finanțarea modernizării şi dotării Ambulatoriului Spitalului Judeţean Arad. Neoficial, se știe că s-a ajuns aici după ce fostul președinte al Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, a fost prins de DNA, acuzat și trimis în judecată pentru trafic de influență.


Acesta găsise un om de afaceri dispus să îi dea mită pentru a ”câștiga” contracte pentru dotarea cu aparatură medicală a unității sanitare, începând cu 2012.

În primăvara lui 2015 Consiliul Judeţean Arad a anunţat că a câştigat un proiect de aproape 7 milioane de euro, bani destinaţi modernizării, extinderii şi dotării ambulatoriului Spitalului Judeţean. A fost lansată licitaţie pentru lucrările de construcţii, adjudecată imediat, după care lucrările au demarat, iar la începutul lunii decembrie au fost recepţionate.

Între timp, după ce Ioțcu a fost prins în flagrant, CJ Arad nu a mai organizat licitație pentru dotarea ambulatoriului cu aparatura necesară.

”Adrian Ţolea, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, a anunţat că nu ne permitem să alocăm aceşti bani din bugetul propriu. Dar nu putem nici să luăm un împrumut. Aşa că, pentru moment, s-a renunţat la ideea de a dota ambulatoriul cel nou cu aparatură”, informează jurnaliștii de la Aradon.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.