Stare de normalitate la principala instituție de cultură din Timișoara. Ce anunț...

Stare de normalitate la principala instituție de cultură din Timișoara. Ce anunț a făcut ministrul de resort

0
DISTRIBUIȚI

opera timisoara teatru (2) resize

Clădirea în care funcționează Teatrul Național din Timișoara, Opera Română Timișoara, este singurul sediul de instiuție culturală subordonată Ministerului Culturii din vestul țării, care are toate avizele ISU, iar în caz de incendiu, evacuarea și intervenția nu ar constitui niciun fel de problemă, chiar cu sălile pline.
Un număr de 74 din 92 de clădiri în care își desfășoară activitatea instituțiile care funcționeaza în subordinea, sub autoritatea Ministerului Culturii (MC) ori în coordonarea ministrului Culturii nu dețin avize și nici autorizații ISU.

Teatrul Național din Timișoara și Opera Română de aici au fost nominalizate de ministrul Culturii între cele 10 instituții din afara Bucureștiului cu avize.


”Direcția județeana pentru cultură Călărași, Muzeul National „Brukenthal”, Muzeul National de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca, Complexul Muzeal National „Moldova” din Iasi, Muzeul National al Carpaților Răsăriteni din Sfântu Gheorghe, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași, Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, Opera Națională Româna din Timișoara, Centrul de Cultură „George Apostu” din Bacău sunt celelalte zece instituții care au obținut avize și autorizații din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență”. transmite Ministerul Culturii.

Menționăm că în conformitate cu Legea 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, art.19, lit.c, „administratorul sau conducatorul institutiei, dupa caz, are obligatia sa solicite si sa obtina avizele si autorizatiile de securitate la incendiu prevazute in lege si sa asigure respectarea conditiilor care au stat la baza eliberarii acestora”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.