Statuia lui Tarzan, motiv ca primarul Robu să se reevalueze. Ce le...

Statuia lui Tarzan, motiv ca primarul Robu să se reevalueze. Ce le transmite timișorenilor

1
DISTRIBUIȚI

robu

Este oficial, după statuile amplasate în centrul oraşului – opere de artă care deşi sunt înţelese de puţini timişoreni, le sunt servite locuitorilor din urbea de pe Bega pe post de exponate de muzeu – primarul Nicolae Robu nu se lasă şi anunţă din nou că vrea şi o statuie cu Tarzan, deşi nu are idee încă unde va fi amplasată. „Nu neaparat în centrul istoric, dar specialiştii trebuie să decidă dacă aici se potriveşte, dar eu consider că în Timişoara sunt binevenite aşa cum sunt şi în alte părţi statui aşa cum sunt cele din categoria statuilor sociale. (….) Eu cred ca mai ales în cazul Timişoarei, ar fi extrem de binevenit ca timişorenii şi vizitatorii Timişoarei să îşi facă poze alături de Johnny Weissmuller, celebrul Tarzan.


Am mai spus lucrul acesta şi repet, care poate fi însoţit de partenera sa Jane, desigur şi poate fi însoţit şi de maimuţica celebră şi faţă de acest grup de personaje cu mare notorietate se poate aşeza cineva să îşi facă o poză. De ce să nu avem şi aşa ceva, dar asta nu trebuie să fie în centrul istoric. Aşa simt eu lucrurile, dar specialiştii vor decide. Timişoara e mare şi se pot găsi locuri unde să se potrivească şi aşa ceva. Pot fi şi alte lucruri. Nu vreau să dau eu soluţii, dar vom consulta specialiştii. Eu ce pot face, este să spun lucrul acesta. Am simţit că această idee are suport popular în Timişoara şi atunci pot cere specialiştilor să propună locuri în care ideea să poată fi materializată”, a declarat Robu.

Mai mult, primarul spune că nu vrea ca oamenii să fie frustraţi de deciziile specialiştilor. „Nu aş vrea să se rămână cu o frustrare populară că în Timişoara avem numai opere de artă şi nu există şi astfel de obiective, că până la urmă devin obiective care sunt apeciate şi care trebuie astfel concepute încât să nu fie din categoria kistch-urilor. (…) Nu iau eu astfel de decizii, pentru că eu consider că sunt un om cu destulă minte şi educaţie încât să nu îşi asume astfel de decizii care sunt de competenţa specialiştilor în domeniu”. Este important de menţionat că, spre exemplu, primarul Nicolae Robu a ţinut ore întregi în frig specialiştii de la Elba, dându-le indicaţii despre cum să ilumineze clădirea Operei. Nu numai atât, dar pentru a se asigura că pavarea din centru se face ca la carte, Robu a semnat pe câteva mostre corecte.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.