Studenţii din Timişoara i-au scris ministrului Educaţiei: „Să faci o facultate este...

Studenţii din Timişoara i-au scris ministrului Educaţiei: „Să faci o facultate este un lux pe care mulţi tineri nu şi-l permit”. De ce se plâng şi ce-şi doresc în prag de Crăciun

0
DISTRIBUIȚI

mos educraciun

Studenţii din Timişoara au fost încurajaţi, înainte de sărbătorile de iarnă, să-i lase un mesaj lui „Moş EduCrăciun” în care să-şi exprime nevoile vizavi de educaţia universitară. Mini-scrisorile vor fi trimise şi Ministerului Educaţiei Naţionale, astfel că nu puţini au fost studenţii care s-au înghesuit să se implice în campania „Scrie-i lui Moş EduCrăciun”, iniţiată de tinerii din MindsHub.

Scrisorile au ajuns şi pe Facebook, iar trei studenţi al căror mesaj va primi cele mai multe voturi se vor alege cu câte o tabletă. „Dragă Moşule, ar fi genial dacă ar fi disponibile camere în cămin pentru o singură persoană”, şi-ar dori un student din Timişoara. Pe de altă parte, o studentă la Facultatea de Arte s-a plâns de faptul că este nevoită să facă proiecte în sălile de curs pe calculatoare foarte vechi, care „mai mult ne încurcă decât să ne vină în ajutor”.


O altă tânără înscrisă tot la Arte spune că facultatea în care studiază are „mare nevoie de resurse financiare”, iar studenţii nu au suficiente pânze, vopsele, creioane sau cartuşe.

Diana este studentă la două facultăţi de la Universitatea de Vest din Timişoara şi consideră că „în ziua de astăzi, să faci o facultate este un lux pe care mulţi tineri nu şi-l permit” şi tocmai de aceea îi transmite Ministerului Educaţiei că ar trebui să modernizeze instituţiile şi să ajute elevii şi studenţii care doresc să facă o formă de învăţământ.

„Dragă Moşule, nu vrei tu să îmi dai mie şi celor care mai sunt în situaţia mea condiţii mai bune în facultate şi în cămine? Sigur eu şi restul studenţilor ne vom bucura când camerele căminelor vor arăta mai frumos, când băile vor fi mult mai arătoase, când facultăţile te vor ajuta să ai chef de învăţat (momentan sunt doar nişte pereţi vechi) şi mai ales când bursele vor fi mult mai mari şi mult mai numeroase. Fă viaţa studentului mai frumoasă şi rezolvă problemele dintre noi şi profesori. Da! Ei sunt acolo să ne ofere sprijin, nu să ne «arunce» informaţii pe un ton rece şi mai ales neutru”, i-a scris şi Robert lui „Moş EduCrăciun”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.