Succes SURPRINZĂTOR pentru BC Timișoara. ”Leii din Banat” au trecut de Oradea

Succes SURPRINZĂTOR pentru BC Timișoara. ”Leii din Banat” au trecut de Oradea

0
DISTRIBUIȚI

©  Emanuel Titus Iliesi

Un start de retur optimist pentru baschetbaliștii alb-violeți în Liga Națională. ”Leii din Banat” porneau clar cu șansa a doua în duelul cu CSM Oradea. Elevii lui Milorad Perovic au oferit azi o surpriză prea îndelung așteptată totuși, BC Timișoara a trecut cu 89-84 de bihoreni și a obținut doar al doilea succes stagional.

BC Timișoara a început jocul în formula Smith, Dundjerski, Toth, Zivanovic și Subotic, o echipă aproape ideală în condițiile crizei din ultimul timp.


Primul sfert a fost acontat de echipa care părea mai puternică. CSM Oradea, cu doar trei eșecuri în turul Ligii Naționale, avea avantaj 23-20 la intrarea în sfertul 2. Ecartul s-a mărit la +7 pentru ”leii orădeni” iar la pauză aceștia conduceau conform așteptărilor, scor 39-45.

”Leii din Banat” aveau să arate altceva la reluare și au realizat un parțial de 6-0 care a echilibrat situația. Balanța a fost înclinată în sfârșit în favoarea gazdelor după trei libere transformate de vedeta Vujadin Subotic. Iar trița lui Djapa indica deja realizarea unei mari surprize azi, timișorenii având un avantaj de șapte puncte la intrarea în ultima pătrime (63-56). Imediat, același Subotic, coșgheterul zilei, a dus ecartul la +10. Pentru ca apoi să completeze până la +15 pentru BCT. Alb-violeții s-au văzut deja învingători, dar pe final bihorenii au redus simțitor din diferență, până la -4 când mai erau 11 secunde de joc, 86-82 dar până la urmă s-a conturat victoria, doar a doua din acest sezon de Liga Națională.

Un mare merit pentru victorie îi aparține lui Vujadin Subotic, autor a 23 de puncte, dar și lui Djapa, care l-a urmat îndeaproape, cu 21 de puncte puse pe tabelă pentru ”Leii bănățeni”. Pentru BC Timișoara au mai punctat azi: Zivanovic (2 puncte), Dundjerski (18), Smith (8), Toth (11) și Jelenic (5). Mandache și Markovic au fost principalii realizatori ai Oradiei, ambii au marcat câte 14 puncte.

Foto: titusemanuel.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.