SURPRIZĂ ovală pentru copiii unui centru educațional din Fabric. Cum i-au impresionat...

SURPRIZĂ ovală pentru copiii unui centru educațional din Fabric. Cum i-au impresionat micuții de care se îngrijește biserica pe campionii de la Timișoara Saracens GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

saracens copii (11)

”Sarazinii” de la rugby le-au făcut o bucurie mare micuților creștini de la Centrul Educațional ”Antimis”. Andrei Rădoi și compania s-au alăturat campaniei unui club din Timișoara și și-au câștigat o micuță galerie prin darurile făcute azi copiilor de care se îngrijește Biserica “Pogorârea Sfântului Duh” Fabric Vest.

Rugbiștii bănățeni au sosit azi la noua biserică Fabric Vest la demisolul căreia funcționează un centru de zi pentru copii. 25 de suflete vin zilnic aici pentru a fi ajutați deoarece părinții lor nu pot să le ofere tot ce au nevoie. Micuții vin după sau înainte de școală pentru a-și putea continua studiile, pentru a fi hrăniți zilnic și totodată au parte și de alte activități educaționale sub îndrumarea asistenților sociali.

În ciuda problemelor de acasă copiii și-au așteptat foarte cuminți darurile de la cei de la clubul Fratelli și de la rugbiștii Timișoara Saracens. Pentru a demonstra că le merită aceștia le-au pregătit un program cu colinde și poezii. Poate cel mai impresionat dintre sportivi a fost Eugen Căpățână, care e vecin cu unii dintre prichindei. ”Nu știam că biserica adăpostește așa mulți copii și e ca un fel de școală. Le mulțumesc mult pentru ceea ce încearcă să facă pentru că locuiesc aici în Fabric și știu foarte bine situația. Ce se întâmplă și care sunt veniturile părinților. E un lucru foarte frumos și mă bucur. Sper ca acești copii să nu abandoneze școala. Pe viitor sunt sigur că li se vor deschide foarte multe uși… Pe mine m-au impresionat și sper să reușească”, a declarat Eugen Căpățână. Un caz social a fost mai aproape de inima rugbiștilor și nu numai. Unul dintre micuți își dorea să practice karate, dar a trebuit să-și întrerupă activitatea pentru că mama sa, singurul părinte care are grijă de el, s-a îmbolnăvit.

Buluc la autografe

Micuții au prins viață și mai mult când, pe lângă plasele cu dulciuri și alimente, au primit de la Țăruș și compania un adevărat repertoriu pentru a face galerie echipei de rugby. Apoi toți s-au îngrămădit să primească autografe de la Eugen Căpățână, Andrei Rădoi și Alex Țăruș. ”Sper să ne vedem la meci… Cu siguranță ne încarcă pozitiv”, a spus Alex Țăruș. Cu siguranță sâmbătă, la meciul cu Fiamme Oro Roma din Challenge Cup, Saracens RCM va avea mai mulți fani școlari.

”E o bucurie, când am primit această solicitare, copiii de la Centrul ”Antimis” au nevoie de așa ceva. Când am auzit că Timișoara Saracens, campioana României la rugby va fi în mijlocul copiilor, am zis că e bucurie peste bucurie. Ei au nevoie de susținere, concretă.


Noi aici la Centrul de zi pentru copii grija se manifestă cât se poate de concret. Mâncarea de zi cu zi, educația, nu e un loc pentru copiii pentru care părinții nu au timp. Pentru cei cărora părinții nu au ce să le ofere, au inimă bună, ne străduim ca ei să nu abandoneze școala. Le mulțumim celor care au venit în jurul nostru. Bineînțeles bucuria lor a fost și de a pleca cu o plasă plină. Gândul e pozitiv pentru că s-au gândit și la frații lor, la mama, la tata, care nu pot să vină aici. Noi avem multe solicitări, dar e dificil să lucrezi cu 25 de copii în același timp. În funcție de stabilitate, de posibilități, mai adăugăm copii. Din 2011 până acum ne preocupăm să nu întrerupem această grijă. Suntem convinși că ani buni de acum încolo nu vom înceta”, a concluzionat Cristian Pavel, consilier social Arhiepiscopia Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.