Tânăr de 17 ani din Craiova, suspectat de propagandă jihadistă. El este...

Tânăr de 17 ani din Craiova, suspectat de propagandă jihadistă. El este acuzat că promova mesaje de susţinere a organizaţiilor teroriste sau filme în care erau prezentate decapitări

0
DISTRIBUIȚI

catuse

Un tânăr de 17 ani, din Craiova, suspectat de propagandă jihadistă a fost ridicat, marţi, de anchetatori, care au probe că acesta ar fi transmis, prin internet, mesaje de susţinere a grupării jihadiste şi filme în care erau prezentate decapitări, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate anchetei.

Potrivit surselor citate, tânărul este elev la un liceu din Craiova, iar anchetatorii au făcut percheziţii la locuinţa acestuia, marţi dimineaţă, în baza informaţiilor că acesta ar face propagandă jihadistă, prin mesaje transmise pe internet.

Tânărul a fost ridicat şi dus la audieri, iar de la locuinţa sa au fost ridicate documente, materiale de propagandă jihadistă şi sisteme informatice.

Anchetatorii au informaţii că tânărul promova în mod sistematic, în mediul virtual, prin intermediul platformelor online, mesaje de susţinere a organizaţiilor teroriste, filme în care erau prezentate decapitări ale unor persoane capturate de membri ai grupării ISIS, dar şi materiale video cu mesaje de ameninţare şi folosire a unor mijloace de natură să pună în pericol viaţa şi integritatea persoanelor, au precizat sursele citate.

Acţiunea este desfăşurată de anchetatorii DIICOT, cu ajutorul SRI şi cu suportul de specialitate al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din Poliţia Română.

Purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, a declarat, pentru MEDIAFAX, că acest caz este cunoscut la nivelul SRI, iar în acest moment ancheta a fost preluată de către DIICOT.

„Cazul care îl vizează pe cetăţeanul român B.L.C.


este cunoscut la nivelul SRI. În prezent, sunt desfăşurate activităţi specifice de către DIICOT şi din acest motiv SRI nu poate furniza la acest moment informaţii. SRI va reveni cu un comunicat oficial imediat ce acest lucru este posibil”, a spus Marincea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.