Teatrul Național din Timișoara duce dramaturgia românească în Franța. Ce piesă joacă...

Teatrul Național din Timișoara duce dramaturgia românească în Franța. Ce piesă joacă la Nancy, chiar de ziua națională

0
DISTRIBUIȚI

De Ziua Națională a României, Teatrul Național din Timișoara a dus dramaturgia românească în Franța.

Prin implicarea instituției de cultură timișorene se prezintă, la Nancy, teatru românesc, o coproducție româno-franceză deosebită, „Sales gosses / Copii răi” de Mihaela Michailov, piesa fiind inspirată de un caz real.

VISUEL_SALES GOSSESSpectacolul, care se joacă în limba franceză, cu premiera pe 1 decembrie, este o coproducție între Centre Dramatique National (CDN) Théâtre de la Manufacture din Nancy și Teatrul Național din Timișoara.


„Este, practic, o nouă formulă prin care Teatrul Național din Timișoara, asumând-și coproducerea acestui spectacol alături de teatrul francez, susține dramaturgia contemporană românească”, arată Codruța Popov, secretarul literar al Naționalului timișorean.

Piesa Mihaelei Michailov vorbește despre copii, dar nu li se adresează exclusiv lor, dimpotrivă. „Sales gosses / Copii răi” are ca punct de pornire povestea adevărată a unei eleve ținute în clasă cu mâinile legate la spate, ca pedeapsă. Întrebările pe care le ridică acest spectacol îi privește pe copii, profesori și părinți, deopotrivă. Educație, competiție, autoritate, violență, democrație, familie, toate acestea sunt teme puse în discuție, nu formal ci, așa cum ne-au obișnuit textele Mihaelei Michailov, în mod direct și cu mult mai implicat.

Spectacolul, semnat de regizorul francez Michel Didym, îi are în distribuție pe Alexandra Castellon, Philippe Thibault / Jérôme Boivin și Jérémy Ferry.

Spectacolul va avea o serie de trei reprezentații și la Timișoara, în primăvara anului viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.