TENSIUNE înainte de un nou duel decisiv între Timișoara și Baia Mare,...

TENSIUNE înainte de un nou duel decisiv între Timișoara și Baia Mare, finala SuperLigii. Finanțatorul Dan Dinu atacă: ”A făcut presiuni”

1
DISTRIBUIȚI

timisoara baia mare (1)

Bănățenii dispută sâmbătă actul final al campionatului intern chiar pe terenul rivalei din Maramureș. Finanțatorul timișorenilor, Dan Dinu, a spus azi că Saracens RCM a făcut memorii pentru ca jocul să se desfășoare la fel ca în anii precedenți, la București, dar consideră că FR Rugby a cedat la presiunile vicepreședintelul Călin Matei, care conduce și clubul din Baia Mare.

Dan Dinu e deranjat că Timișoara Saracens va juca finala SuperLigii pe terenul Științei Baia Mare. Locația era știută din timp, însă bănățenii și-ar fi dorit schimbarea orașului. Situație care a fost posibilă pentru finala mică dintre CSM și Steaua București. ”Nu am lipsit în preambului finalelor. E un meci de totul sau nimic. Oricine poate să iasă câștigător, eu spun că șansele sunt 50/50. Valoric aș răspunde că Timișoara e net superioară. Am demonstrat-o de-a lungul acestui an. Baia Mare are un avantaj creat prin propria mână, președintele lor și totodată vicepreședintele FR Rugby a făcut presiuni ca finala să se desfășoare la Baia Mare. Rămâne o surpriză. Am depus memorii, să se desfășoare la București. Nu am fost ascultați. Finala pentru locurile 3-4, ca o schimbare de ultimă oră, se desfășoară la București. Nu vreau să intru în amănunte. Am vorbit cu președintele și secretarul general al FRR, ne-au asigurat că arbitrajul va fi echitabil. Noi mizăm doar pe victorie”, a declarat Dan Dinu.

Finanțatorul lui Timișoara Saracens RCM s-a arătat în schimb încântat de atitudinea rugbiștilor din Ronaț în ciuda problemelor din această toamnă. ”A fost poate cel mai greu moment în acest an, timp de cinci luni de zile finanțările de la oficialități au fost oprite.


Vreau să mulțumesc băieților, staffului, care au dat dovadă de maturitate. Au înețeles că e un moment dificil. Nu au ieșit să ne bălăcărim prin presă. Am dat dovadă de unitate. Sper ca aceasta să cântărească mult sâmbătă. Sper ca Timișoara să iasă învingătoare din bătălie”, a precizat Dan Dinu.

”Să facem game, set, match”

În ceea ce privește meciul în sine trupa de pe Bega e foarte încrezătoare, mai ales după succesele cu Valladolid, în Challenge Cup, și CSM București, în semifinala SuperLigii. ”Ne aflăm în fața celui mai important examen în competițiile interne. Cu Baia Mare la Baia Mare. Un meci care spune totul de la început. Uitându-ne la ultimii patru ani, obiectivul nostru e unul singur, victoria. Să facem pasul spre 6-0, să fie game, set și match. Ne așteaptă un meci foarte dificil din perspectiva spectatorilor, terenului. Ceilalți participanți suntem convinși că vor fi neutri”, a spus Dușan Filipaș, vicepreședintele clubului, cu referire la recordul bănățenilor în fața celor de la Baia Mare.

”Suntem entuziamați să jucăm în finala SuperLigii, e postura pe care ne-o doream. E o tensiune în această săptămână. Din punctul de vedere al antrenorului e un semn bun, toți vor să joace, știm cine sunt pregătiți să îndeplinească misiunea. Contează cum vom evolua în ziua meciului, cine va face mai puține greșeli va avea câștig de cauză. Suntem siguri pe potențialul nostru. Nu ne vom reține de la efort. Am muncit mult… Vrem să câștigăm competiția”, a spus și Grainger Heikell, tehnicianul lui Saracens RCM. Acesta are tot lotul valid pentru marea finală. Absent e doar Manasa Saulo, suspendat, în timp ce Valentin Popârlan e așteptat din nou în echipă.

”Așteptăm această finală de doi ani de zile. Suntem foarte dornici de a readuce titlul acasă. O finală pe care o vom trata așa cum trebuie. Noi jucătorii știm că finalele nu se joacă, se câștigă. Degeaba joci dacă nu câștigi. Va fi dificil, jucăm pe terenul lor, cu suporterii lor. Dar suntem hotărâți să facem față provocării”, a conchis Stelian Burcea.

Meciul va fi arbitrat de Vlad Iordăchescu despre care Dan Dinu a spus că ”e unul dintre cei mai mari arbitri, doar când vrea”. Timișorenii vor să organizeze la rândul lor o finală de SuperLigă, dar în 2017, deoarece în noua ediție se va trece la sistemul toamnă-primăvară. Finanțatorul RCM e ușor pesimist în șansele de organizare deoarece: ”Intențiile noastre nu contează”.

Marea finală a SuperLigii dintre CSM Știința Baia Mare, campioana în exercițiu, și Timișoara Saracens RCM, se dispută sâmbătă, de la ora 13.00 (TVR 2), pe arena ”Lascăr Ghineț” din Baia Mare.

1 COMENTARIU

  1. cred ca Timisoara e buna decit baia mare,chiar daca joaca pe terenul lor,.noi stim ce poate face matei sa castige fara scrupule,atentie la partog!!!! inca e periculos controleaza arbitrii…meritati campionatul ca si anul trecut

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.