Timişeni, atenţie de unde cumpăraţi cârnaţi şi carne de porc pentru Crăciun....

Timişeni, atenţie de unde cumpăraţi cârnaţi şi carne de porc pentru Crăciun. Unde se poate realiza examenul pentru depistarea trichinelozei

0
DISTRIBUIȚI

taiat porc (3)

Locuitorii din judeţul Timiş trebuie să aibă mare grijă de unde cumpără şi consumă carne de porc, dacă nu vor să se îmbolnăvească de sărbători. Astfel, pentru evitarea posibilelor toxinfecţii alimentare şi a unor infestări cu trichineloză, Direcţia Sanitar-Veterinară Timiş face mai multe recomandări.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, cele mai multe cazuri de trichineloză la om apar în perioada sărbătorilor de iarnă când, în mod tradiţional, se taie un număr mare de porci crescuţi în propriile gospodării, iar o parte dintre consumatori achiziţionează şi cumpără carne de porc comercializată clandestin.


Astfel, carnea de porc nu este testată, iar viaţa celor care consumă carne neverificată este pusă în pericol. Prin urmare, examinarea în vederea depistării trichinelozei a cărnii provenite de la porcii sacrificaţi este obligatorie.

Inspectorii sanitari veterinari le recomandă locuitorilor din judeţul Timiş să nu cumpere carne de porc, produse sau preparate obţinute din aceasta de la persoane neautorizate, ci doar carne proaspătă din unităţi autorizate. În ceea ce priveşte examinarea trichineloscopică a cărnii de porc, aceasta se realizează de către medicii veterinari în cabinetele din fiecare comună sau oraş. De asemenea, au fost deschise mai multe locaţii în care au loc astfel de testări la Timişoara: Piaţa Iosefin (două puncte), Piaţa Doina, Piaţa Lipovei, Piaţa 700, iar în Lugoj pe strada Nera, nr. 4.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.