Timișoara, așa cum n-ai văzut-o niciodată: se deschide o nouă ediție a...

Timișoara, așa cum n-ai văzut-o niciodată: se deschide o nouă ediție a expoziției Pastel Urban

0
DISTRIBUIȚI

Fundația Rubin încheie anul cu un vernisaj programat luni seara, de la ora 19.00, în Mansarda Bastionului Theresia, în spațiul expozițional al Muzeului Banatului Timișoara. Vor fi admirate lucrările expoziției Pastel Urban 8, care vor rămâne pe simeze până pe 4 ianuarie.

Horia Bojin, Despre Timisoara

Horia Bojin

A opta ediție a Taberei Pastel Urban organizată la Timișoara de Fundația Rubin a avut loc în luna noiembrie. Pe simezele Mansardei vom vedea 33 de lucrări semnate de artiștii plastici invitați în proiect.

Copyright © 2015 Cosmin Damian Ioachim

Valeriu Sepi

La ediția 2015 a Taberei Pastel Urban, „ediție de colecție” cum au numit-o organizatorii, au fost invitați și artiști valoroși din vecini. În total sunt 11 super artiști. Trei din Serbia, Biljana Bakaluca Matic și Danijel Babic (Novi Sad), Sabrina Maksimovic (Belgrad), doi din București, Eugen Raportoru și Vlad Andrei Gherghiceanu, au descoperit detaliile Timișoarei, alături de plasticieni cunoscuți în oraș – Corina Nani, Georgiana Iancu, Edith Torony, Tiberiu Giucă, Horia Bojin.


Grupului i s-a alăturat Valeriu Sepi, membrul celebrei formații Phoenix, artist plastic consacrat care de anul acesta s-a „repatriat” oficial la Timișoara și care mărturisea pe durata taberei: „Realitatea e că eu nu am părăsit niciodată Timişoara; am pictat pe străzile lumii cu acelaşi suflet timişorean”.

Copyright © 2015 Cosmin Damian Ioachim

Vlad Gherghiceanu

Demersul Fundației Rubin este totodată o piesă din imensul puzzle de proiecte frumoase care luptă pentru ca Timișoara să obțină, binemeritat, titlul de Capitală Europeană a Culturii, cu atât mai mult cu cât deja orașul nostru a trecut, recent, în faza finală a competiţiei pentru titlu.

Copyright © 2015 Cosmin Damian Ioachim

Danijel Babic

”Din 2008, în fiecare an, Tabăra Pastel Urban reuneşte cei mai buni artişti profesionişti care surprind în pastel arhitectura şi spiritul oraşului de pe Bega. Nu e vorba numai de talentul lor artistic. Încercăm, și, cred eu, reușim, să aducem împreună oameni minunați. Am inițiat acest proiect din dragoste pentru orașul nostru, gândind că Timișoara merită iubită și arătată în splendoarea ei. Avem un oraș cu un spirit minunat, și e firesc să facem tot ce ne stă în putere pentru a promova un proiect ambițios cum este cel de a deveni Capitală Europeană a Culturii”, spune Roxana Cirț, directorul Fundației Rubin.

Fotografii: Cosmin Damian

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.