Timișoara dă tonul scumpirilor în afacerile imobiliare din vestul țării. Cum au...

Timișoara dă tonul scumpirilor în afacerile imobiliare din vestul țării. Cum au evoluat prețurile locuințelor în acest an

0
DISTRIBUIȚI

catedrala mitropolitana centru timisoara

Regiunea de vest oferă, anul acesta, un tablou complet al evoluției pieței imobiliare din țară. Aici se găsește al doilea oraș, la nivel național, în ceea ce privește scumpirea prețurilor locuințelor în decursul lui 2015, și, totodată, orașul cu cele mai ieftine apartamente din România.

„În 2015, tonul în rezidențial a fost dat din Ardeal și Banat. După ce a fost devansată de Cluj-Napoca, capitala se situează anul acesta pe locul al doilea în clasamentul orașelor cu cele mai scumpe apartamente, o premieră în România. Bucureștiul nu conduce nici topul celor mai mari cresteri de preţ, fiind depasit de Cluj-Napoca și Timișoara”, arată Adrian Erimescu, directorul general imobiliare.ro, cel mai important portal de imobiliare din România.

Screen Shot 2015-12-25 at 15.11.41În Regiunea de dezvoltare Vest, Aradul și Timișoara se numără printre orașele cu cele mai mari scumpiri consemnate în 2015.


Paradoxal, Arad, orașul care anul trecut s-a situat pe primul loc în clasamentul celor mai mari ieftiniri, se numără anul acesta printre reședințele de județ cu cele mai mari creșteri de preț. Prețurile au crescut în Arad cu 7,2%, astfel că apartamentele din oraș pot fi achiziționate acum cu 536 de euro pe metru patrat util, față de 500 de euro pe metru patrat în urmă cu un an.

Screen Shot 2015-12-25 at 15.12.40

În Deva, reședința județului Hunedoara, prețurile apartamentelor s-au menținut constante în ultimul an, la o valoare medie de 602 euro pe metru patrat util.

Reșița, reședința județului Caraș-Severin, este al doilea dintre cele trei orașe la nivel național unde în 2015 prețurile locuințelor s-au diminuat dramatic. După un declin de 1%, prețul mediu solicitat de vânzătorii din oraș este acum 407 euro pe metru pătrat util, față de 411 euro pe metru pătrat anul trecut.

Timișoara, însă, dă tonul scumpirilor. Orașul de pe Bega se situează pe locul al doilea în clasamentul național al celor mai mari cresteri de preţ consemnate în 2015 (după Cluj-Napoca) și totodată pe locul al treilea în topul orașelor cu cele mai scumpe apartamente din țară. În ultimul trimestru din 2015, suma medie solicitată de vânzatori a ajuns la 929 de euro pe metru pătrat, cu 12,7% peste valoarea consemnată în perioada similară a anului trecut, respectiv 824 de euro pe metru pătrat și mai mult decât dublu comparativ cu prețurile cerute la Arad.

Topul orașelor cu cele mai mari cresteri de preţ la apartamente este condus de două dintre marile centre regionale ale țării, respectiv Cluj-Napoca și Timișoara, care au consemnat majorări de peste 10% în ultimul an. Clujul conduce și în topul celor mai scumpe apartamente, clasament în care Timișoara ocupă locul al treilea, după Capitală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.