Timișoara are de astăzi imn oficial. Vezi ce piesă a fost votată...

Timișoara are de astăzi imn oficial. Vezi ce piesă a fost votată în CLT ca fiind cea mai reprezentativă pentru spiritul orașului VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

marsul eroilor

Cadou frumos pentru timişoreni, în ziua de 18 decembrie, o zi tristă în istoria naţională. După ce în cursul amiezii senatorul PNL Ben-Oni Ardelean a anunţat că în anul 2016 vor veni bani de la Bucureşti pentru finanţarea Muzeului Revoluţiei şi în prima parte a plenului consiliului local de astăzi membrii trupei Cargo au fost distinşi cu titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Timişoara, aleşii locali au venit cu o nouă veste bună. „Timişoara”, piesa compusă de Ilie Stepan, devine imn oficial al oraşului.

„A trecut foarte mult timp de când noi am adoptat o hotărâre, am sprijinit parcurgerea unor proceduri legale de stabilire a unui imn al Timișoarei.


Din păcate, nu a funcționat ceea ce noi am hotărât și atunci am ajuns la concluzia că problema trebuie rezolvată cu atât mai mult cu cât suntem acum într-o perioadă în care comemorăm și aniversăm momentele Revoluției din 1989, startul revoltei anti-comuniste care, spre cinstea orașului nostru, a avut loc aici. În acele zile fierbinţi s-a născut o piesă care are text potrivit pentru a fi o piesă care are ritm adecvat şi poate și mai important decât aceste caracteristici, o piesă care are mesaj şi care este pătrunsă în spiritele timişorenilor. Cu un regret că nu s-a putut parcurge e o propcedură astfel încât să avem parte de o competiţie largă pe acest subiect, dar cred că nu ne-ar onora să mai lăsăm să treacă timpul. Prin urmare am făcut propunerea din acest proiect de consiliu local şi sper să o fi făcut în asentimentul dumneavoastră al consilier local şi în asmentimentul timişorenilor care după părerea mea va fi obţinut. Pot spune fără teama că greşesc că timişorenii îndrăgesc această piesă, un imn neoficial al Timişoarei. L-am consultat pe domnul Ilie Stepan, Cetățean de Onoare al Timişoarei, şi evident că este de acord, nu putem să luăm o deczie fără să avem acordul compozitorului”, a explicat Nicolae Robu.

După plen edilul-şef a explicat că nu ştie exact dacă se vor plăti drepturi de autor pentu această compoziţie, pentru că acest aspect nu a fost încă discutat cu Pro Musica. Nu numai atât, dar CLT va trebui să adopte şi un regulament prin care să se reglementeze la ce evenimente piesa va deveni obligatorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.