Timișoara, locul II în topul scumpirilor de prețuri la apartamente. Cât costă...

Timișoara, locul II în topul scumpirilor de prețuri la apartamente. Cât costă o locuință într-un bloc vechi

0
DISTRIBUIȚI

bloc mansardat

Timișoara este pe locul al doilea, după Cluj Napoca, în topul scumpirilor de prețuri la apartamente în marile orașe.


Agenții imobiliari spun că prețurile cresc de luni bune, constant. Cu toate acestea, după cinci luni consecutive de creștere (din iunie până în octombrie), în noiembrie prețurile cerute de proprietari au avut o evoluție descendentă.

În orașul de pe Bega, suma medie solicitată pentru apartamentele disponibile spre vânzare a scăzut cu 0,2% în noiembrie, de la 939 la 937 de euro pe metru pătrat util. Cu toate acestea, prețul actual este cu 11,8% mai mare decât cel valabil în perioada similară a anului trecut (respectiv 838 de euro pe metru pătrat), Timișoara situându-se astfel pe locul al doilea în clasamentul scumpirilor din marile orașe.

Prețurile locuințelor din blocurile vechi s-au apreciat cu 0,4% luna trecută (de la 930 la 934 de euro pe metru pătrat) și cu 12,4% în decurs de un an (de la 831 de euro pe metru pătrat), conform Imobiliare.ro. În schimb apartamentele din blocurile nou-construite s-au ieftinit cu 2,5% în noiembrie (de la 972 la 948 de euro pe metru pătrat), dar sunt cu 8,2% mai scumpe decât în urmă cu 12 luni (când se vindeau cu 876 de euro pe metru pătrat).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.