Timișoara Saracens se reîncarcă pentru duelul european cu Rovigo. Burcea: ”Avem un...

Timișoara Saracens se reîncarcă pentru duelul european cu Rovigo. Burcea: ”Avem un ghimpe contra italienilor”. Ce obiectiv și-au stabilit bănățenii

0
DISTRIBUIȚI

24_resize

Clubul de rugby fanion al Banatului are parte de noi provocări. După ce a cucerit totul pe plan intern Timișoara Saracens RCM are parte de o iarnă intensă, cu trei partide în grupa de calificare în Challenge Cup. Prima înfruntare foarte importantă va fi sâmbătă, când italienii de la Femi-CZ Rugby Rovigo vizitează proaspăta campioană a României.

”Sarazinii” din Banat sunt încă sub impresia ultimei reușite, titlul intern. Duel după care au avut de suferit fizic, sacrificii însă luate în calcul la rugby. ”Îl felicit pe Grainger pentru această performanță deosebită. Și pentru că a creat o adevărată echipă de 35 de campioni. Îi felicit pe Stelu și ceilalți băieți pentru că au arătat în toate cele trei finale să sunt luptători și merită să fie la Timișoara. Îi felicit și pe colaboratorii lui Grainger… Sperăm să continuăm așa deși va fi foarte greu. De acum înainte ne va fi mai greu, nu mai ușor. Spiritul Timișoarei și Banatului se identifică cu această echipă. Nu contează unde te-ai născut, contează să duci spiritul și tradiția mai departe. Avem băieți din Tonga, Fiji, Samoa, din diferite zone ale țării”, a declarat Dușan Filipaș, vicepreședintele formației bănățene.

”Când am început proiectul cu un oraș de nota 10, a fost greu cu primii pași, acum suntem la pasul 8, prin câștigarea a două din cele trei meciuri, cred că vom câștiga grupa și vom fi un club de nota 10. Obiectivul principal in 2016 va fi accederea în grupele Challenge Cup. Din cele trei meciuri trebuie să ne întoarcem cu zece puncte”, a continuat Filipaș.

Sâmbătă, timișorenii întâlnesc Rovigo, primul meci acasă în grupa de calificare pentru Challenge Cup 2016-17. În primul meci continental RCM s-a impus la Valladolid. ”Nu e doar un meci cu Rovigo, e un prim pas că începem cu dreptul sezonul 2016. Ne așteaptă un meci greu. Au fost de nenumărate ori campioni ai Italiei, de 10-11 ori, sunt pe primul loc în Eccellenza, au câștigat la Roma. Ne așteaptă două meciuri foarte grele. Primul consider că e chiar mai greu decât cu Roma. Va fi un moment greu, nu că venim după jocul cu Baia Mare, a fost un adevărat război și băieții se resimt, fizic și mental. Jucând fizic 40 de minute cu jucători în minus, cei din treren au suplinit.


Probabil cu 20 de minute a fost meciul mai lung, acest lucru și-a spus cuvântul. Mental trebuie să depășească euforia. E o provocare adevărată. Sperăm să fim victorioși sâmbătă”, a mai spus Dușan Filipaș.

”Avem în mod evident un nou weekend important. Suntem încântați de realizările echipei. A fost un an greu. Ne concentrăm pe următorul joc. Vom reflecta la acele momente în meciurile următoare. Important e să jucăm bine sâmbătă. Ultimele meciuri ne-au solicitat mult. Antrenamentele au fost mai ușoare săptămâna aceasta. Din păcate nu avem foarte multe informații pentru început. Am făcut rost de imagini video. Trebuie să luăm lucrurile pas cu pas. Rovigo e favorită, mai ales după meciul de săptămâna trecută. Dar echipa noastră e campioana României și va dori să dea totul când are ocazia”, a subliniat tehnicianul Grainger Heikell.

”Noi jucătorii încercăm să punem deoparte acest succes. Deși e foarte greu. Suntem într-o situație nouă. Dacă până acum aveam timp să ne bucurăm de titlul de campion, a trebuit să ne revenim după câteva zile pentru că ne așteaptă un meci foarte greu. Cred că e cel mai dur meci, cel împotriva lui Rovigo, dar suntem pregătiți, cred că mai mult fizic, decât psihic, mai avem timp să ne dăm seama de importanța acestui meci. Dar promitem că vom da totul. Obiectivul e să câștigăm grupa și vrem să o facem cu patru victori”, a decretat căpitanul Stelian Burcea.

Stelian Burcea: ”Avem așa un ghimpe contra italienilor”

Căpitanul Timișoara Saracens a explicat și de ce un duel cu o echipă italiană e mai special, precum a fost la Cupa Mondială. ”Cred că va fi un meci foarte disputat, din ce am văzut Rovigo sunt o echipă pe același gabarit cu a nostru. Nu știu dacă au aceleași abilități și dorință de victorie… Noi, jucătorii români, avem așa un ghimpe contra italienilor, pentru că tot timpul ne-am dorit să arătăm că în vremea aceea noi trebuia să jucăm în Turneul celor șase națiuni. Tot timpul am jucat cu mare îndârjire împotriva lor. Cred că și ei au foarte mulți străini… Ar fi o motivație puternică să vină un public numeros la meci”, a conchis Burcea.

Partida cu Rovigo se va disputa pe principala arenă a Orașului de pe Bega, ”Dan Păltinișanu”. ”Avem un antrenament al căpitanului mâine. Dar am mai jucat pe el. Sperăm să jucăm în fața unui public bun. Vrem să evoluăm bine în fața lor. Nu cred că terenul ne va afecta mult”, a precizat Grainger Heikell.

Timișoara Saracens nu va putea miza pe Gabriel Conache, care a suferit o fractură în zona feței la Baia Mare, și probabil nici pe Drenceanu. În timp ce Manasa Saulo mai are câteva runde din suspendarea dictată în Anglia.

Meciul Timișoara Saracens RCM – Femi-CZ Rugby Rovigo se dispută sâmbătă, de la ora 13.30, pe Stadionul ”Dan Păltinișanu”, în calificările pentru Challenge Cup 2016-17. Pe 19 decembrie, bănățenii vor juca tot acasă cu Fiamme Oro Roma iar anul viitor pe 16 ianuarie vor încheia faza grupelor cu un joc la Heidelberg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.