Timişorenii care au nevoie de tricouri, căni personalizate sau afişe, încurajaţi să...

Timişorenii care au nevoie de tricouri, căni personalizate sau afişe, încurajaţi să apeleze la o unitate protejată inedită. Cum pot ajuta oameni cu dizabilităţi intelectuale să aibă un loc de muncă

0
DISTRIBUIȚI

unitate protejata pentru voi

„Pentru Voi Advertising” – acesta este numele unei tipografii digitale inedite înfiinţate la Săcălaz, în această vară, în care lucrează şi cinci persoane cu dizabilităţi intelectuale. Acestea realizează tricouri, plase, pixuri, brichete, căni personalizate sau afişe pentru companiile interesate, dar şi pentru persoanele fizice. Centrul a fost realizat cu bani de la Uniunea Europeană, dar pentru a putea funcţiona în continuare, din ianuarie 2016 trebuie să se descurce singur. În aceste condiţii, Fundaţia „Pentru Voi”, singura din judeţul Timiş ai cărei beneficiari sunt persoane cu dizabilităţi intelectuale, face un apel la cei care au nevoie de astfel de obiecte personalizate, să apeleze la întreprinderea socială din Săcălaz.


În acest mod, cele cinci persoane cu dizabilităţi intelectuale, plus cele patru femei aflate în risc de marginalizare angajate în centru, nu-şi vor pierde locurile de muncă.

Laila Onu, directorul Fundaţiei „Pentru Voi”, a precizat că întreprinderea „Pentru Voi Advertising” a fost realizată cu aproape 300.000 euro, bani cu care clădirea a fost amenajată, s-au organizat o serie de cursuri şi au fost cumpărate echipamentele necesare. În total, în centru lucrează 13 persoane.

„Am primit banii necesari pentru a deschide afacerea, iar după şase luni, trebuie să te descurci. Cel puţin şapte luni, noi trebuie să menţinem locurile de muncă create în cadrul întreprinderii. Astfel, din luna ianuarie a anului viitor trebuie să găsim comenzi pentru a supravieţui. Aici poate fi personalizat orice material textil, chiar şi piele. Putem personalza pixuri, brichete sau alte materiale de acest gen şi să realizăm afişe şi bannere de mari dimensiuni”, a explicat Laila Onu.

Potrivit statisticilor, doar 3% din persoanele cu dizabilităţi din judeţul Timiş sunt angajate şi doar 0,7 % din cele cu dizabilităţi intelectuale. În judeţul nostru trăiesc aproximativ 3.000 de oameni cu dizabilităţi intelectuale. În Uniunea Europeană, între 30 şi 40% din persoanele cu dizabilităţi au un loc de muncă, iar în Statele Unite ale Americii, angajabilitatea este de aproximativ 50%.

Persoanele interesate pot face comenzi la întreprinderea „Pentru Voi Advertising” AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.