Timişorenii de la JazzyBIT lansează cel de-al doilea album, „Horizon”. Ascultă prima...

Timişorenii de la JazzyBIT lansează cel de-al doilea album, „Horizon”. Ascultă prima piesă din noul material discografic VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

jazzybit

Grupul timișorean JazzyBIT lansează al doilea album din carieră pe data de 2 februarie 2016, la exact doi ani după lansarea „Touch the Sky” și patru ani după primul concert.

„Horizon” însumează șapte piese ce au fost înregistrate, mixate și masterizate în doar cinci zile la renumitul studio SuperSize Recording din Budapesta. Albumul va fi publicat la EM Records, casa de discuri a cunoscutei vocaliste de jazz Elena Mîndru, actualmente stabilită în Finlanda.


Coperta albumului a fost realizată de către Ovidiu Hrin / Synopsis. Prima piesă din acest disc, „Remember”, poate fi ascultată deja de melomani. „Horizon” va fi lansat în primă fază online pe pagina de Bandcamp a formației, de unde poate fi precomandat. Albumul va fi disponibil și în format CD, la concertele de lansare pe care JazzyBIT le pregătește pentru anul viitor, în majoritatea orașelor mari din România.

JazzyBIT este un trio format din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe), ce oferă o combinație energică de jazz și rock, presărată cu blues, latin și funk. După ce câștigă Premiul pentru debut pe 2013 al Fundației Muzza din București, trupa lansează independent primul album „Touch the Sky” la începutul lui 2014, album ce ajunge pe locul 9 în controversatul top al muzicii românești, „Muzici și Faze”. Urmează aproape 100 de concerte atât în țară, cât și în Ungaria (Budapest Jazz Club și A38), Austria sau Italia, unde JazzyBIT a ajuns în finala competiției European Jazz Award din cadrul festivalului Tuscia in Jazz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.