Titu Bojin anunţă că Biblioteca Judeţeană nu poate fi mutată la Centrul...

Titu Bojin anunţă că Biblioteca Judeţeană nu poate fi mutată la Centrul Militar. Cum crede că va rezolva problema lipsei locurilor de parcare din centrul oraşului

1
DISTRIBUIȚI

PROTEST IN LIBERTATII03_resize

Mutarea Bibliotecii Judeţene la Centrul Militar Judeţean a fost doar un vis frumos pentru Consiliul Judeţean Timiş. Recent preşedintele instituţiei, Titu Bojin, a admis că proiectul nu a putut şi nu va putea fi realizat, nefiind unul fezabil.

„Nu am reuşit să realizăm mutarea bibliotecii la Centrul Militar Judeţean pentru că nici nu se poate realiza acolo, proiectul a fost făcut greşit, nu a avut aprobările necesare, pentru că dacă avea aprobările necesare era în regulă.În această situaţie am reluat insistenţele către Ministerul Apărării şi cu ajutorul ministrului Apărării la vremea respectivă şi al lui Dumnezeu de sus am reuşit să preluăm Garnizoana Timişoara, care are posibilitatea de a fi făcut un proiect frumos extraordinar, aşa cum este proiectul pentru Biblioteca Judeţeană, care este împărţită la ora actuală în 23 de locaţii, majoritatea dintre ele insalubre şi greu de susţinut”, a spus Bojin.

Însă şeful Consiliului Judeţean Timiş promite că instituţia pe care o conduce va depăşi rapid acest inconvenient.


Mai mult, imposibilitatea de a muta Biblioteca Judeţeană la CMJ ar urma să rezolve una din marile probleme ale Timişoarei: lipsa de locuri de parcare în zona centrală.

„Nu se poate realiza aşa acolo o clădire, va trebui să mergem pe varianta unei clădiri şi în prima şedinţă va fi supusă la vot pentru bugetul pe anul viitor realizarea unei parcări supraterane la CMJ, cu probabil patru, cinci, şase, şapte, opt etaje, fără să mergem în subsol, care este la ora actuală cu probleme din cauza lucrărilor care au fost făcute acum sute de ani şi care nu pot fi aşa de uşor demolate sau puse sub semnul demolării”, a mai spus Bojin.

Până acum, încercările timide ale autorităților de a amenaja parcări supra sau subterane în zona centrală, așa cum primarul Nicolae Robu a promis în campanie electorală, au fost sortite eșecului, scuzele invocate fiind lipsa de spațiu și lipsa unor investitori privați.

Foto: Arhivă

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.