Traficul blocat pe Calea Şagului după ce s-a descoperit că autorizația dată...

Traficul blocat pe Calea Şagului după ce s-a descoperit că autorizația dată de primărie pentru liniile de tramvai are o NOUĂ scăpare. Vezi cum se apără Robu

1
DISTRIBUIȚI

CALEA SAGULUI NOUL SENS GIRATORIU11_resize

O nouă scăpare a experţilor municipalităţii îi va costape timișoreni circa 30.000 de lei de la bugetul local.

Mai exact, în luna noiembrie, Primăria Timişoara a fost amendată de către Garda de Mediu cu 30.000 de lei pentru că a permis începerea lucrărilor de extindere a liniei 7 de tramvai. Chiar dacă atât constructorul noului mall unde se va opri linia cât și Primăria Timișoara au plătit ambele amenzi (constructorul a fost amendat cu 5.000 de lei), traficul din Calea Șagului este paralizat. Astăzi, primarul Nicolae Robu a explicat că deblocarea lucrărilor stă într-o semnătură de la Marele Stat Major al Armatei, asta pentru că la întocmirea documentației Direcția de Urbanism a Primăriei Timișoara a uitat un aviz.

„Direcţia de Urbanism a emis autorizaţia de construcţie pentru a se putea realiza această extensie a liniei de tramvai pe banii NEPI.


Pentru a se putea face toată amenajarea din zonă care vedeţi că s-a făcut cu banii NEPI, amenajare care e donată către consiliul local. (…) Deci Direcţia de Urbanism a dat aprobare, autorizaţie de construcţie, pe care am semnat-o şi eu. Eu mă bazez pe semnăturile celor care ştiu ce semnături trebuie să fie la dosar şi în baza căror semnături se emite o autorizaţie de construcţie. Nu am cum să verific eu toate dosarele de autorizare a unei lucrări. Cei de la Urbanism au considerat că o anumită hârtie primită de la Agenţia de Mediu într-o corespondenţă purtată ţine loc de autorizaţie de mediu şi că pot da autorizaţia de construcţie şi că va urma să se obţină ulterior de la Ministerul Mediului aprobare pentru mutarea acelei staţii (n.r staţie de monitorizarea a aerului). Pentru că staţia trebuie mutată de acolo şi nu se poate muta cu aprobări locale, ci numai cu avizul ministerului. A rămas în sarcina celor de la Mediu să obţină acel aviz. Încă nu e obţinut de aceea s-au oprit lucrările”, a spus Robu.

Primarul a conchis că de fapt lucările sunt oprite din cauza unei aberaţii. „Dar a mai apărut încă un lucru care eu cred că este absolut bizar. În anul 2015 nu poţi să faci aşa ceva, o simplă prelungire a liniei de tramvai fără aprobarea Marelui Stat Major al Armatei Române, din considerente de apărare. Eu cred că e aberant, aşa mi se pare mie”, a completat primarul.

1 COMENTARIU

  1. Da, intradevar e aberant sa ceri permisiunea de la Marelui Stat Major al Armatei Române pentru o prelungire a liniei de tramvai, poate asa isi da seama si dl primar de multe alte aberatii care sunt tocmai in primarie. Lafel de aberant e si sa faci o prelungire de 300m a liniei de tramvai. Nu are nici o logica toata lucrarea de acolo. Sensul acela giratoriu sau ce o fi e gandit cu partea dorsala a corpului. Traficul in zona era si inainte groaznic, acuma va fi aproape imposibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.