Un aparat medical de ultimă generaţie, în valoare de un milion de...

Un aparat medical de ultimă generaţie, în valoare de un milion de euro a ajuns la Spitalul Judeţean Timişoara. Cum vor fi ajutaţi pacienţii cu afecţiuni ale inimii

0
DISTRIBUIȚI

angiograf

La Spitalul Judeţean Timişoara a ajuns, la sfârşitul acestui an, un echipament medical de ultimă generaţie care costă aproximativ un milion de euro. Este vorba de un angiograf, cu ajutorul căruia se investighează starea vaselor de sânge, de care vor beneficia în special bolnavii cu diferite afecţiuni ale inimii. Aparatul a fost achiziţionat în cadrul unui proiect european derulat de Academia de Ştiinţe Medicale în valoare de 25 milioane de euro.


În total, 17 centre din întreaga ţară vor primi câte un angiograf modern pentru patologia cardiovasculară şi tumorală.

„Angiograful este funcţional, a fost deja predat Spitalului Judeţean Timişoara şi a fost montat la etajul 1. Timişoara este unul dintre cele 17 centre care beneficiază de un angiograf modern în cadrul proiectului derulat de Academia de Ştiinţe Medicale. Ne dorim să modernizăm investigaţiile care se realizează în cadrul secţiei de cardiologie. Am cerut ca angiograful să fie dotat cu modul de cord, astfel încât şi spitalul judeţean să poată efectua coronarografii şi stentări pentru pacienţii cu suspiciune de infarct miocardic acut, şi nu numai”, a anunţat Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean Timişoara.

Proiectul prin care angiograful de un milion de euro a ajuns la Spitalul Judeţean Timişoara se numeşte „Dezvoltarea infrastructurii publice de cercetare-dezvoltare şi crearea de noi infrastructuri”. Acesta are ca obiective principale dotarea cu echipamente medicale a 17 spitale şi crearea unei reţele naţionale de cercetare dezvoltare prin înfiinţarea Registrului Naţional de Tratament Intervenţional al SCA (sindroame coronariene acute).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.