Un club de top din Franța transferă de la Timișoara Saracens. Ce...

Un club de top din Franța transferă de la Timișoara Saracens. Ce străin va pleca din Banat în 2016

0
DISTRIBUIȚI

1443968501455

După mutarea lui Cătălin Fercu la Saracens din Londra, clubul din Ronaț se mai desparte de un jucător pentru un club de top din Europa. RC Toulon, grupare din Top 14 Franța, a pus ochii pe Manasa Saulo, care a reprezentat naționala statului Fiji la Rugby World Cup. Jucătorul din Pacific va fi transferat în vara lui 2016.

Manasa Romumu Saulo a sosit în Banat în primăvara lui 2014. Povestea sa i-a uimit pe englezi. Masivul jucător a fost la un pas să renunțe la rugby și avea meseria de tăietor de trestie de zahăr în țara natală pentru a-și întreține familia. În acest an el a ajuns la Cupa Mondială din Anglia și s-a remarcat rapid. A avut parte și de un incident nefericit, din cauza căruia ratează finalul de sezon cu Timișoara Saracens. A fost suspendat zece săptămâni după ce l-a călcat pe galezul Charteris pe cap.


Fijianul a regretat incidentul și nu era recidivist, dar a fost cea mai mare suspendare de la ediția 2015 a turneului final.

Cotidianul francez ”La Provence” a anunțat de ieri că Toulon a pus ochii pe pilierul Manasa Saulo. Fijianul în vârstă de 26 de ani are 27 de meciuri pentru naționala sa. El a semnat cu clubul francez din Top 14, fosta campioană a Franței, și va ajunge la RC Toulonnaise în iunie 2016.

Saracens RCM îi urează succes

”După ce s-a remarcat ca rugbist profesionist la Timisoara Saracens Rugby Club si in Naționala Fiji, Manasa Saulo a semnat cu unul dintre cele mai puternice cluburi franceze: Toulon Rugby. Ii dorim mult succes începând cu Iunie 2016”, se arată într-o postare de pe paginade Facebook a clubului timișorean. Bănățenii au mai trimis recent un jucător la un club mare din vest, e vorba de Cătălin Fercu, a cărui mutare la Saracens FC a deschis calea colaborării cu londonezii.

Saracens RCM înfruntă mâine pe Baia Mare la ea acasă, de la ora 13.00 (TVR 2), pentru titlul intern. Bănățenii vor fi susținuți de circa o sută de suporteri la meci. Cei care vor să înscrie pentru deplasare au la dispoziție informații tot pe pagina de Facebook Timișoara Saracens Rugby Club.

Foto: Mike Hewitt / Getty Images

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.