Vestea DEVASTATOARE primită de la DNA de acuzații din dosarul finanțării ilegale...

Vestea DEVASTATOARE primită de la DNA de acuzații din dosarul finanțării ilegale a echipei Politehnica a lui Marian Iancu. Vezi de ce și cum a vrut Robu să-i acopere VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

dna

Ancheta DNA în dosarul finanțării ilegale a echipei de fotbal Politehnica  a lui Marian Iancu de către Primăria Timișoara continuă cu toate încercările de a încurca investigațiile. La sfârșitul săptămânii trecute, procurorul de caz a decis punerea în mișcare a acțiunii penale și transformarea suspecților în inculpați, pentru aceleași infracțiuni de care au fost acuzați inițial. Cei 11 inculpați din dosar sunt fostul primar Gheorghe Ciuhandu, fostul viceprimar Adrian Orza, secretarul primăriei, Ioan Cojocari, Violeta Mihalache, fosta șefă a direcției comunicare, Alina Pintilie, purtătorul de cuvânt al primăriei, Smaranda Haracicu, șefa Direcției Economice, Martin Staia, fost director al Direcției Patrimoniu și Mirel Munteanu, șeful Serviciului Financiar Administrativ din primărie, jurista Delia Dumitru și Nicușor Miuț, fost șef al Direcției Patrimoniu.

În acest context, încercările primarului Nicolae Robu de a amâna un răspuns la adresa DNA prin care era întrebat dacă Primăria Timișoara se constituie parte civilă capată o nouă relevanță.


Asta în condițiile în care, în timp ce Primăria Timișoara dădea 27 milioane de lei echipei lui Marian Iancu, Universitatea Politehnica din Timișoara, condusă de rectorul Nicolae Robu, acorda și ea sprijin aceleiași echipe sub diverse forme, care, într-un final, înseamnă tot bani publici cheltuiți pentru o societate pe acțiuni. Exact pentru asta sunt acum inculpați cei din Primăria Timișoara. Până acum, DNA nu a investigat deloc ajutoarele primite de societatea lui Iancu de la Universitatea Politehnica condusă de Robu. Vă reamintim că primarul a încercat să paseze responsabilitatea constituirii ca parte civilă a primăriei consilierilor locali, dar tentativa a eșuat după ce președintele de ședință a refuzat să facă lucurul acesta, spunând că este ilegal. Conform legii administrației publice locale, primarul sau președintele consiliului județean reprezintă în justiție unitățile administrativ teritoriale. Vezi mai jos video de la ședința în care Nicolae Robu a luat apărarea inculpaților din dosarul Politehnica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.