VIAŢĂ după MOARTE: Oameni din întreaga ţară salvaţi cu organele prelevate la...

VIAŢĂ după MOARTE: Oameni din întreaga ţară salvaţi cu organele prelevate la Timişoara. Printre donatori, fata ucisă de şmecherul cu BMW-ul

0
DISTRIBUIȚI

dora tarziu

La Spitalul Judeţean Timişoara, moartea este transformată în viaţă. Astfel, în situaţii din cele mai dramatice, familii din vestul ţării au înţeles că trebuie să-şi ia rămas bun de la fiinţa dragă, dar care poate deveni un înger al speranţei pentru alţi oameni. Pentru asta este nevoie, însă, de sacrificii dureroase.

O procedură medicală demonstrează că există viaţă după moarte. Este vorba de prelevarea de organe, care se realizează în cel mai mare spital din vestul ţării de ani buni.


Doar în 2015, medicii timişoreni au reuşit să convingă şapte familii să fie de acord ca organele persoanei dragi aflate în moarte cerebrală să fie prelevate. Cu organele de la o singură persoană, cel puţin trei oameni au primit o şansă la viaţă.

„În acest an, la Spitalul Judeţean Timişoara au fost realizate şapte prelevări de organe, ultima prelevare a avut loc în luna noiembrie. Organele au fost prelevate de la persoane de toate vârstele”, ne-a declarat Dan Ilincariu, coordonatorul Centrului Regional de Transplant din Timişoara. Anul trecut, la Timişoara au fost realizate nouă prelevări de organe, iar în urmă cu doi ani, 19.

Printre cei care au ajutat alţi oameni chiar şi după moarte se numără şi Dora Târziu, fata din judeţul Timiş de 16 ani care a fost ucisă de un șmecher cu BMW-ul. Organele adolescentei au salvat patru suflete. Dora Târziu a fost lovită în plin de un șmecher cu BMW-ul în localitatea timișeană Cenad și abandonată într-o baltă de sânge. Fata a ajuns la Spitalul Județean Timișoara în comă de gradul IV și, în ciuda eforturilor medicilor de a o salva, după patru zile, Dora a intrat în moarte cerebrală, iar părinții fetei au fost de acord să i se preleveze organele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.