Aproape 500 de oameni la protestul de solidaritate cu familia românului căruia...

Aproape 500 de oameni la protestul de solidaritate cu familia românului căruia statul norvegian i-a luat copii. Ce au cerut manifestanţii autorităţilor române FOTO

0
DISTRIBUIȚI

protest familia bodnariu

Aproximativ 500 de oameni de toate vârstele din Timişoara, Făget, Lugoj şi Arad au protestat, astăzi, timp de o oră, în faţa Prefecturii Judeţului Timiş împotriva abuzurilor Barnevernet (instituţia protecţiei copilului din Norvegia). De asemenea, acţiunea a fost şi una de solidaritate cu familia Marius şi Ruth Bodnariu, ai căror cinci copii au fost luaţi de către statul norvegian şi, recent, s-a deschis procedura de adopţie internaţională.

Acţiunea organizată la Timișoara între orele 11.00 şi 12.00 a fost una paşnică, pe toată durata protestului au fost susţinute discursuri, iar la final s-a cântat şi s-a rostit „Tatăl Nostru”. Manifestanţii nu au strigat lozinci, însă au venit pregătiţi cu pancarte pe care scriau mesaje precum „Norvegia, nu separa familia Bodnariu”, „Stop Barnevernet”, „România, trezeşte-te. Barnevernet ne-au furat copiii” sau „Susţinem familia Bodnariu”. Oamenii sunt revoltaţi că familiei Bodnariu i s-au luat în mod abuziv copiii şi le-au cerut autorităţilor române să se implice mai mult în soluţionarea acestui caz. Tocmai de aceea, un memoriu adresat Guvernului României a fost înmânat prefectului Mircea Băcală. De asemenea, memoriul va fi trimis şi ambasadei Norvegiei.

protest familia bodnariu

„Alături de familia Bodnariu sunt zeci sau chiar sute de familii distruse de statul norvegian. Până când? În luna ianuarie sunt programate mitinguri de protest în multe ţări din lume. Prin mitingul de astăzi dorim să transmitem un mesaj clar autorităţilor române, în mod deosebit domnului premier şi domnului preşedinte Klaus Iohannis: implicaţi-vă activ în cazul familiei Bodnariu”, a spus mulţimii un reprezentant al Alianţei Familiilor din România, organizatorul protestului. Şi prefectul Mircea Băcală le-a vorbit participanţilor, cărora le-a transmis că „vreau să vă asigur că Guvernul României şi toate oficialităţile sunt implicate direct şi au o comunicare directă cu statul norvegian în vederea căutării unei soluţii favorabile acestei familii. Doar împreună şi continuând această luptă sunt convins că vom reuşi”.

De asemenea, unul din pastori a atras atenţia că, din punctul său de vedere, „legea din România nu e departe de cea din Norvegia”, şi i-a bătut obrazul şeful Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş pentru faptul că a declarat că copiii nu sunt proprietatea părinţilor. „Atunci ai cui sunt? Dacă statul vrea copii, să-şi facă”, a concluzionat pastorul.


Astfel de proteste de solidaritate cu familia Bodnariu au loc, astăzi, în mai multe oraşe mari din România.

protest familia bodnariu

Vă reamintim că cei cinci copii ai familiei românului Marius Bodnariu, inginer IT, şi soţiei sale norvegiance Ruth, asistentă medicală, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. De asemenea, părinţii ar fi suspectaţi de îndoctrinarea religioasă a copiilor. Cei cinci copii au fost plasaţi în trei familii-surogat, iar de curând a fost deschisă procedura adopţiei internaţionale pentru ei, potrivit reprezentanţilor familiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.