Adio, centru de excelenţă în care urma să fie pregătiţi cei mai...

Adio, centru de excelenţă în care urma să fie pregătiţi cei mai buni elevi din Timiş. Din ce motiv nu se mai deschide la începutul anului

0
DISTRIBUIȚI

elev

Judeţul Timiş nu va avea prea curând un centru de excelenţă în care vor fi pregătiţi cei mai buni elevi. Centrul ar fi trebuit să fie deschis la începutul acestui an şi să fie finanţat exclusiv cu bani de la Primăria Timişoara. În luna decembrie a anului trecut, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş anunţau cu optimism că au primit acordul şi sprijinul municipalităţii de a aloca sume de bani pentru centrul de excelenţă. Însă, totul a rămas la stadiul de vorbe, astfel că nu se ştie când şi dacă se va mai deschide un astfel de centru la Timişoara.

„Din păcate, nu se mai întâmplă nimic cu centrul de excelenţă.


Am şi desfăcut contractul de muncă al doamnei director Mariea Ştefan, pentru că Primăria Timişoara, deocamdată, nu a identificat nicio posibilitate legală să ne acorde sprijinul. Adică în toate şedinţele de consiliu, centrul de excelenţă a fost respins. Fără salarii, oamenii aceia nu au cum să-şi facă treaba, să realizeze strategia centrului, nu-i putem lăsa fără salarii. Primăria ne-a cerut să facem o mulţime de documente, noi le-am predat, nu ştiu ce se va întâmpla, dacă vor considera în ianuarie că este prioritar să finanţeze centrul. Noi stăm la latitudinea lor”, ne-a declarat Aura Danielescu, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş.

Centrul de excelenţă ar fi urmat să fie deschis pe strada Lorena, în clădirea în care-şi desfăşoară provizoriu activitatea Liceul Loga. 27 de profesori ar fi trebuit să pregătească cei mai buni elevi din judeţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.