Adusă de primarul Robu pe „profit”, RATT a făcut O SINGURĂ investiţie...

Adusă de primarul Robu pe „profit”, RATT a făcut O SINGURĂ investiţie din fonduri proprii în 2015. Vezi despre ce e vorba şi ce planuri anunţă pentru acest an

0
DISTRIBUIȚI

troleibuz dumbravita

De fiecare dată când are ocazia, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, se laudă cu aducerea companiilor din subordinea primăriei pe plus. Două mari exemple în acest sens sunt Colterm şi RATT. Însă, în ciuda a ceea ce spune primarul Robu, pentru a stinge datoriile Colterm, municipalitatea a contractat un credit prin Trezorerie, credit care se ridică la 72,9 milioane de lei. De cealalată parte, RATT nu a contractat credite, însă nu se poate lăuda cu mari performanţe.


În lumina faptului că extrem de multe categorii sociale au gratuităţi aprobate de Consiliul Local Timişoara profitul regiei nu ar putea fi mai cu mult mai mare.

Pentru anul 2015, RATT a avut un buget aprobat de 86 de milioane de lei, din care 46 de milioane erau datorii. Totuşi, regia nu se poate lăuda cu vreo investiţie de amploare în cursul anului care a trecut. Mai exact, RATT are trei lucrări notabile finalizate în 2015: extinderea liniei de troleibuz la Ghiroda, extinderea liniei spre Dumbrăviţa, ambele efectuate, însă, cu fonduri europene şi, supriză, reabilitarea unei bucăţi pe care circulă liniile 15 şi 16, mai exact în zona Michelangelo, unde anul acesta primăria a finalizat realizarea pasajului rutier subteran.

Cu toate că anul 2015 nu pare să fi fost unul prolific, reprezentanţii regiei susţin că pentru anul 2016 RATT începe să facă… acte. „S-a demarat întocmirea studiului de fezabilitate pentru modernizarea a 38 de kilometri din calea pe care circulă tramvaiele. Este vorba despre zone precum Ronaţ sau Bulevardul Cetăţii, tronsoane pe care nu au fost efectuate astfel de intervenţii”, ne-a explicat un reprezentant al regiei. Merită spus că RATT a reabilitat circa 50% din reţeaua pe de linii pe care circulă tramvaiele în jurul anilor 2000 – 2005, cu bani de la Banca Europeană de Investiţii. Regia speră ca şi acum sursa de finanţare să fie aceeaşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.