Agroland vrea să calce pe urmele RCM-ului și se aliază cu UVT....

Agroland vrea să calce pe urmele RCM-ului și se aliază cu UVT. Ce surprize poate aduce parteneriatul dintre universitate și clubul de volei

0
DISTRIBUIȚI

agro (10)

Clubul timișorean de volei feminin a semnat azi un parteneriat cu Universitatea de Vest. Agroland beneficiază de facilitățile instituției și câștigă un aliat important pentru ceea ce și-a propus. Formația patronată de omul de afaceri Horia Cardoș vrea să calce pe urmele celei de rugby și să aducă trofee importante Orașului de pe Bega în anii următori. Printre altele, noua UVT Agroland ar putea beneficia de jucătoare străine prin intermediul universității.

La fel ca RCM – actuala Timișoara Saracens, Agroland incepe urcușul spre performanță unindu-și forțele cu Univ. de Vest. Formația de volei feminin e deocamdată în eșalonul secund, unde luptă pentru promovare. Echipa evolua deja în noua sală UVT, din spatele Facultății de Arte. ”Modelul de la rugby a fost preluat. Azi îl avem pe domnul Horia Cardoș și antrenorul Dan Jitaru, selecționer și al naționalei de beach volley. E un proiect comun, UVT intră în parteneriat cu Agroland pentru volei, sperăm să aducă titluri naționale, să crească vizibilitatea noastră ca oraș, inclusiv pe plan internațional în acest sport. Domnul Horia e un mare iubitor al acestui sport”, a declarat Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Pe echipament se vede deja schimbarea, s-a renunțat la particula ACS din nume, denumirea formației fiind acum UVT Agroland Timișoara. Culorile rămân roșu-negru, dar în sezonul viitor se dorește și introducerea unui echipament în culorile albastru-galben ale instituției de învățământ. ”Suntem un club sportiv care se bazează mult pe suportul fanilor. Am pornit discuțiile de mai multe luni având în minte performanța. Noi am fondat acest club la mijlocul anului 2014, încă nu se împlinesc doi ani, avem obiectiv performanța. Nu e hobby, e un proiect foarte serios, care are ca termen mediu cucerirea titlului național la volei feminin. Această propunere de parteneriat care se materializează azi nu vine neapărat din nevoie materială. Simțim nevoia să ne alăturăm unui club foarte vechi, împreună cu acesta, cu resursele UVT urmăm și noi drumul singurei echipe, din păcate, cu performanțe notabile din Timișoara.


Ne dorim să ajungem la cei 15 mii de studenți, sperăm să ne fie la un moment dat fani. Și noi suntem interesați să ne extindem baza de selecție, precum sunt atrași studenții. Să devină un proiect semnificativ în sportul românesc”, a spus Horia Cardoș, președintele Agroland.

agro (5)

Întăriri cu studente din Cuba, China sau Brazilia

Implicarea universității aduce tinerei echipe Agroland și alte noi posibilități. Astfel, jucătoarele ar beneficia de burse speciale și nu e exclus ca prin intermediul UVT să fie atrase și ”straniere”. ”Dorim ca o mare parte din sportive să fie studentele noastre, să oferim burse după modelul american. Să le oferim și un proiect de carieră după cea sportivă. Ne dorim să aducem și studenți străini, din țări unde voleiul e bine cotat, Cuba, China, Brazilia. Noi contribuim cu logistica, sala de sport, cazare, transport, burse, de la caz la caz. Chiar și o specializare în străinătate cu universități unde se practică volei”, a precizat Marilen Pirtea.

La oficializarea parteneriatului a fost prezentă și Ioana Ordean, căpitanul echipei, al cărei maiou cu noile însemne a fost prezentat. Datorită faptului că lotul e foarte tânăr ea e deocamdată singura studentă din lot. ”Sperăm să urmeze și celelalte. Ideea cu studente străine a apărut ulterior. Nu excludem. Pe viitor naționala de juniori va juca la Timișoara. Cred că ar aduce un plus jucătoarele venite din țări cu volei de tradiție. Ne pot ajuta și pe noi. Dacă nu, putem să și naturalizăm”, a adăugat și Horia Cardoș.

Agroland Timișoara a reluat campionatul în Divizia A2 vest cu o victorie, scor 3-0, în fața formației CSM Satu Mare și e bine poziționată în lupta pentru accederea turneului de promovare. Lucrurile se vor schimba în elită, unde vor fi aduse în primul an și senioare. ”Sportivele noastre sunt tinere, valoroase, diferența dintre ligi e un pic cam mare, în primul an va fi nevoie cu siguranță de puțin ajutor din partea unor sportive experimentate. Trebuie să treacă puțin timp, un an, maxim doi. Ele sunt între 15 și 18 ani. Apoi cu siguranță vor putea susține”, a explicat antrenorul Dan Jitaru. Tatăl său a pregătit prima echipă de volei a clubului univesitar, formație care a cucerit patru titluri studențești și a dat zece jucătoare loturilor naționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.