ALDE a decis: fără alianţe la alegerile din 2016. Ce spune despre...

ALDE a decis: fără alianţe la alegerile din 2016. Ce spune despre PNL şi transformarea acestuia

0
DISTRIBUIȚI

calin popescu tariceanu 2

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, este convins că formaţiunea pe care o reprezintă este unica în măsură să ofere politicile dorite de cei care înţeleg doctrina liberală și că pentru a onora principiile liberale este nevoie ca pentru alegerile din 2016 ALDE să dea un test. „Am afirmat în numeroase rânduri că ALDE va merge singur la alegerile locale şi la alegerile parlamentare. O să mă întrebaţi de ce. Dintr-un motiv foarte clar: noi considerăm că în acest moment pe scena politică există un singur partid liberal şi acela suntem noi. PNL nu mai este un partid liberal, declară deschis, au trecut la familia liberală, au cu totul şi cu totul alte valori pe care le îmbrăţişează. (…) În România există un electorat liberal care are nevoie de o reprezentare politică. Un electorat care îmbrăţişează valorilor şi principiile liberale, un electorat care pentru noi este foarte important, de aceea dorim să promovăm aceste valori şi principii.


Sigur că sunt unii care vor continua să voteze cu PNL datorită siglei şi valorii istorice pe care o are acest partid, dar cei care sunt serios ancoraţi în lucruri serioase vor vedea că PNL nu mai este ceea ce a fost, mai ales după unificarea cu PDL. Acesta este motivul pentru care noi considerăm că trebuie să mergem singuri în alegeri”, a declarat Tăriceanu.

Însă, după scrutinul din acest an Tăriceanu spune că ALDE poate face alianţe, pentru a stabili majorităţi în consiliile locale şi judeţene, pentru a constitui majorităţi. „Sigur că după modul în care sunt configurate consiliile locale, judeţene şi municipale este posibil să fie nevoie de formarea unor majorităţi, pentru ca aceste structuri locale sau judeţene să poată funcţiona. Am discutat şi acest lucru cu colegii mei şi sigur că nu vreau să generalizez nu seamănă situaţia de la Timişoara cu cea de la Piatra Neamţ, am avut discuții de mai mult timp cu PSD în acest sens, nu văd niciun fel de obstacol major pentru ca colaborarea politică pe care am avut-o în cadrul guvernului Victor Ponta (…) această colaborare suntem deschişi, poate să continue, dar discutăm în acest moment de modul în care ne vom face campania electorală şi ideea este simplă și clară. Mergem singuri în alegeri, ne prezentăm cu propriii noştri candidați, cu propriile noastre echipe, cu propriul nostru program”. Preşedintele PSD Timişoara, Sebastian Răducanu nu a infirmat ipoteza unei posibile alianţe în CLT sau CJT declarând că „noi după ședința Comitetului executiv de la București avem libertatea să facem alianțe locale, acolo unde avem nevoie. Vom analiza situația pentru fiecare localitate în parte și se vor lua deciziile în perioada următoare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.