Aleşii locali, campioni la nepăsare în 2015. Vezi ce informaţii importante nu...

Aleşii locali, campioni la nepăsare în 2015. Vezi ce informaţii importante nu sunt făcute publice pe site-ul Primăriei Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

clt buget 2015 16_resize

Anul 2015 este un bun prilej ca aleşii locali din Timişoara să stabilească un nou „record”. De altfel, nu mai este un secret pentru nimeni că fiecare şedinţă de plen se transformă în bâlci, căci insistenţele şi intransigenţa primarului Nicolae Robu cu privire la proiectele benefice pentru oraş sunt un bun prilej ca aleşii din opoziţie să se remarce prin comentarii sau prin refuzul de a vota proiecte aduse în şedinţă pe ultima sută de metri. Şi totuşi, încă din 2012 de când aleşii locali au dobândit mandatul actual, consilierii care teoretic ar trebui să voteze proiecte pentru binele locuitorilor urbei de pe Bega nu consideră că trebuie să dea socoteală în faţa oamenilor pentru binele cărora muncesc. Mai exact,rapoartele de activitate par să fie un mister pentru aleşii locali din Timişoara, care nu cred că este util să îşi prezinte punctual activitatea.

Astfel, în anul 2013 numai şapte aleşi locali au depus astfel de rapoarte care pot fi consultate pe site-ul Primăriei Timişoara. Cei mai harnici în acest sens au fost liberalii, asta pentru că printre cei care şi-au prezentat activitatea se numără, Grigoroiu Grigore, Vasile Ruşeţ şi Vasile Vesa.


Din cadrul PSD, singura care şi-a depus un astfel de raport a fost Ramona Olteanu şi de la PDL Adelina Tîrziu. Şi Nistor Geană a prezentat un astfel de raport, la acea dată fiind membru PC, deci membru al grupului USL.

Anul 2014 a adus cu sine un nou record nagativ. Asta pentru că pe site-ul Primăriei Timişoara cetăţenii pot consulta doar raportul consilierului Vasile Ruşeţ de la PNL. Pentru anul 2015 deocamdată niciun ales local nu şi-a prezentat raportul de activitate. Mai trebuie spus şi că în anul 2015 au avut loc două schimbări importante în Consiliul Local Timişoara. Consilierul PSD Radu Ţoancă a părăsit postul pentru a conduce Sport Club Municipal. La fel a procedat şi liberalul Ciprian Jichici, care a menţionat că nu se mai regăseşte în politica promovată de formaţiunea din care făcea parte. Locurile acestora ar fost completate de liberalul Iulius Jugănaru şi de pesedistul Ioan Mateescu, astfel păstrându-se configuraţia în funcţie de criterile apartenenţei politice. În vreme ce PNL încă elaborează lista cu potenţiali candidaţi pentru un mandat în Consiliul Local Timişoara pentru alegerile din 2016, PSD a prezentat un prim draft. Pe lista se află Florică Bîrsăşteanu, Adeline Chilom, Clain Romică, Marius Craina, Alexandru Crâsneac, Cristian Dolecek, Victor Dumitraşcu, Cristian Heredea, Dan Idolu, Puiu Jurescu, Voichiţa Lăzureanu, Ioan Mateescu, Voichiţa Matei, Octavian Mazilu, Aurelian Novac, Sorin Pescarovici, Andrei Petrişor, Ciprian Pilut, Ciprian Preda, Sebastian Răducanu, Nicolae Roşu, Miruna Sav, Alfred Simonis, Traian Stoia, Lucian Taropa, Simona Ţeighiu, Abel Tucu, Turnagiu Ivona, Ulmanu Daniela şi Romeo Ursu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.