Analiză la PRESSALERT LIVE despre cum marile proiecte FANTEZISTE ale primarului Nicolae...

Analiză la PRESSALERT LIVE despre cum marile proiecte FANTEZISTE ale primarului Nicolae Robu au rămas doar pe hârtie

0
DISTRIBUIȚI

loredana codrut1

Primarul Nicolae Robu s-a întrecut în promisiuni de proiecte-gigant atât în campania electorală cât și în anii următori. Invitați la PRESSALERT LIVE, jurnalista Loredana Codruț și consilierul local Bogdan Herzog au explicat de ce unele dintre idei, precum trecerea liniilor cale ferată în subteran, par năstrușnice.

Unul dintre proiectele asumate pentru perioada 2014-2020, din fonduri europene, era ducerea liniilor de tren în subteran, pentru așa-zis-ul metrou dorit de Nicolae Robu. Un proiect care se cifrează la nu mai puțin de 2 miliarde de euro. ”Am avut discuția asta la Bruxelles, domnul Robu spunea că Jean-Claude Juncker va aloca fonduri pentru proiecte de mare anvergură. Cam atât. Altă speranță nu avem”, a spus Loredana Codruț la PRESSALERT LIVE.

”Nimeni cu toți boii acasă nu crede că Timișoara va accesa 2 miliarde de euro pentru băgarea liniilor în subteran”, a reacționat Bogdan Herzog.

Alte proiecte-gigant anunțate erau: ”Reabilitarea, unde este cazul, cu consolidarea clădirilor publice, fundație, fațade, acoperișuri…”, cu valoarea de 500 milioane euro, și ”reabilitare cu consolidare unde e cazul a clădirilor-monument”, tot 500 milioane euro.


”Nu suntem în stare să terminăm nici măcar un proiect de anveloparea blocurilor de câteva milioane euro”, remarca moderatorul Dragoș Boța.

”E o minciună, mi-e greu să cred că la 26 de ani de la Revoluție lumea mai crede când vede realitatea… Inclusiv malurile Begăi, despre care s-a spus că au fost reabilitate, am fost ieri de la Podul Decebal spre Badea Cârțan, arată îngrozitor. Toate cartierele, piețele, sunt lucruri mărunte lăsate de o parte de ani de zile, cum să credem în asemenea proiecte mari, o prostie”, a mai spus consilierul local Bogdan Herzog.

Lista completă conținea 37 de proiecte ”care mai de care”. ”Proiecte, mult spus, idei ale primarului Nicolae Robu, pentru care UE ar trebui să ne dea bani. Vorbim de proiecte mari precum metroul sau pasaje, Jiul, poduri peste Bega. Ar fi nevoie de 5 miliarde de euro în total. E un subiect cu care ori vrei să stârnești râsul ori vrei să arăți că nu stai și desenezi iepurași într-o agendă, dar e ceva de domeniul SF”, a conchis Loredan Codruț, jurnalist PRESSALERT.ro.

”Să ne explice de ce nu s-a făcut niciunul din marile proiecte. Nu s-a făcut spitalul de mare capacitate, nu s-a făcut sala de sport. Ar trebui discutat nu de cea mare de 5.000 de locuri, ci de cea a Politehnicii… Despre contractele câștigate de firma cu pricina. E un subiect interesant”, a concluzionat și Bogdan Herzog. Stagnarea lucrărilor și relațiile dubioase din jurul construcției noii săli de sport au fost urmărite îndeaproape de investigațiile PRESSALERT.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.