Anul 2016 vine cu impozite majorate în Timişoara. Vezi ce categorie de...

Anul 2016 vine cu impozite majorate în Timişoara. Vezi ce categorie de proprietari va plăti taxe de cinci ori mai mari

0
DISTRIBUIȚI

gradina de langa blocul lui robu (2)

Adoptarea unui nou Cod Fiscal, în anul 2015, se va traduce prin schimbarea valorii taxelor achitate de români. Astfel, aplicarea noilor prevederi precum şi stabilirea cotelor cu care se vor majora impozitele a fost votată de consilierii locali în luna octombrie a anului precedent. După mai multe discuţii în contradictoriu privind majorările, membrii Consiliului Local Timişoara au ajuns la un consens. Conform actului votat pentru clădirile rezidenţiale şi clădirile-anexă, deţinute de persoane fizice sau juridice, impozitul se calculează prin aplicarea cotei de 0,1% asupra valorii impozabile a clădirii.


Pentru clădirile nerezidenţiale aparţinând persoanelor juridice  se va proceda la aplicarea cotei de 1% asupra valorii impozabile.

Aleşii au decis ca pentru proprietăţile deţinute de persoane fizice cu rol de locuinţă impozitele să rămână la fel, la fel şi pentru imobilele închiriate ca şi locuinţe. Cei care deţin spaţii şi nu le folosesc sau le închiriază ca spaţii pentru afaceri vor plăti impozite mai mari cu 0.6%. Dacă imobilul deţinut de o persoană juridică este închiriat pe post de locuinţă, acesta va fi impozitat cu 0.1% mai mult.

Nu numai atât, însă aleşii locali au votat şi creşterea valorii impozitelor pe care le vor plăti proprietarii terenurilor sau a imobilelor lăsate în paragină. Prevederea a fost una intens promovată de actuala administraţie locală care a cerut insistent ca de la nivel naţional să fie reglementată intervenţia legală în aceste cazuri. Concret, proprietarii de terenuri sau imobile lăsate în paragină nu îşi vor mai permite să uite să achite amenzile sau să aplice chichiţe avocăţeşti pentru a le contesta aşteptând o eventuală prescriere, pentru că în baza noilor prevederi legale amenzile se vor transforma în creanţe fiscale în baza cărora se poate dispune executarea silită, astfel că patronii neglijenţi riscă să rămână fără bunuri. Momentan la Timişoara încă sunt în curs procedurile de clasificare a clădirilor în funcţie de starea în care se află, pentru a se determina care sunt imobilele care pot fi considerate ca fiind în paragină. Executivul Primariei Timisoara a impartit orasul in 44 de zone, de care se vor ocupa 22 de funcţionari din institutie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.