Aproape 200 de copii din Timiş, scoşi din familie în 2015 după...

Aproape 200 de copii din Timiş, scoşi din familie în 2015 după ce au fost abuzaţi de părinţi. Ce păţesc cei care-şi bat odraslele în România

0
DISTRIBUIȚI

abuz sexual

În România, încă există părinţi care consideră că „bătaia este ruptă din rai”. Potrivit statisticilor, 63% din părinţii din ţara noastră îşi bat copiii. În ceea de priveşte judeţul Timiş, doar în anul care tocmai a trecut, 682 de copii au fost abuzaţi de cei care le-au dat viaţă: 30 bătuţi, 29 abuzaţi emoţional, 15 sexual şi 608 au fost neglijaţi. Deşi sunt sute de copii abuzaţi şi neglijaţi de părinţi în anul 2015, doar 189 au fost scoşi din familie de urgenţă de către reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş. Aceştia au ajuns fie la o familie, fie la un asistent maternal, fie într-un centru de plasament.

„Este scos copilul din familie în situaţii cu adevărat de urgenţă, în sensul că îi este pusă în pericol viaţa, siguranţa, sănătatea, în cazurile de neglijare severă sau abuz fizic sever.


În cazurile în care situaţiile nu sunt atât de severe, se discută cu familia, are loc consiliere familială, consiliere psihologică, se monitorizează familia şi doar dacă aceasta nu respectă măsurile care sunt propuse, atunci este scos copilul din familie. Dacă ai o sesizare că i-a scăpat părintele o palmă la fund pentru că a făcut nu ştiu ce, nu iei copilul din familie”, ne-a declarat Smaranda Marcu, purtător de cuvânt al DGASPC Timiş.

În speranţa că tot mai puţini părinţi îşi vor bate odraslele, Organizaţia Salvaţi Copiii România a lansat o campanie inedită pe Facebook. „#37lasută este un hashtag pentru părinții şi non-părinții care vor să lupte împotriva bătăii ca metodă de disciplină. Dacă vreți să participați, puneți pe wall-ul vostru o fotografie însoțită de hashtagul #37lasută. Pentru că, în România, 63% dintre părinți îşi bat copiii. Noi suntem ceilalți”, au transmis reprezentanţii organizaţiei pe reţeaua de socializare. În ultimele zile, mai mulţi părinţi din Timişoara au postat pe Facebook o fotografie cu hastagul #37lasută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.