ASU Poli rămâne cea mai populară echipă din Timișoara pe rețelele de...

ASU Poli rămâne cea mai populară echipă din Timișoara pe rețelele de socializare. Ce club nou surprinde cu numărul mare de fani pe Facebook și cine s-a ”sinucis” social

0
DISTRIBUIȚI

asu poli crv II (1)

Rețelele de socializare nu reprezintă o simplă joacă pentru cluburile sportive. Importanța unui cont de Facebook bine pus la punct s-a văzut în ascensiunea alb-violeților susținuți de galerie. ASU Poli a rămas lideră în oraș la capitolul socializare, cu aproape 27 de mii de fani online. Concitadina din Liga I, ACS Poli, a progresat și a anunțat azi că a atins un număr de 20 de mii de ”aprecieri”.

Cluburile de fotbal ”Poli” sunt lidere în Timișoara pe rețeau de socializare Facebook. Pe 3 într-un astfel de top se clasează campioana României la rugby, Saracens Timișoara, cu 16,7 mii de aprecieri. FC Ripensia a stagnat ușor față de așteptări, în special pentru că a bătut pasul pe loc în sezonul trecut, și adună acum circa 13 mii de fani.

Un număr impresionant de ”like-uri” are gruparea de volei feminin ACS Agroland Timișoara.


Astfel, deși s-a înființat doar în urmă cu un an și jumătate, tânăra formație de la fileu are peste zece mii de aprecieri pe ”Fb”. Dovadă că profesionalismul e apreciat deși voleibalistele activează încă în eșalonul secund.

BCT, fără FB

O situație inedită față de precedenta analiză o regăsim la baschet. Dacă BC Timba, cu 4,8 mii aprecieri, a pierdut posibilitatea de a crește în popularitate prin retrogradare, rivala din elită, BC Timișoara, și-a ștersul contul de Facebook. Decizia inedită luată de conducere, pe fondul problemelor din startul sezonului, i-a revoltat pe fani. De altfel, nu e exclus, ca această ”măsură” să fi contribuit la efectul de golire al sălii la meciurile ”leilor”. BCT avea circa 7 mii de aprecieri pe celebra rețea de socializare. Există zvonuri că o nouă pagină oficială BC SCM Timișoara va fi creată în viitorul apropiat.

Celelalte cluburi din oraș nu au un număr semnificativ de fani. Aici pot exista mai multe motive, CS Informatica (futsal) e cea mai nouă echipă și adună doar o mie de aprecieri. CH Poli are și ea doar două mii de aprecieri pe pagina Clubul de Handbal CSU Politehnica, o pagină relativ mai nouă, dar actualizată. Sub o mie de ”like-uri” au baschetbalistele alb-violete, peste 800 pe Danzio și sub 400 pe Tymes Poli – noua denumire dorită.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.