Atenţie, părinţi! Nu mai puteţi să vă înscrieţi copiii direct în clasa...

Atenţie, părinţi! Nu mai puteţi să vă înscrieţi copiii direct în clasa I şi să săriţi clasa pregătitoare. Ce anunţ important a făcut Ministerul Educaţiei

0
DISTRIBUIȚI

copii-clasa-pregatitoare-640x426

Din următorul an şcolar, părinţii copiilor din judeţul Timiş, şi nu numai, care şi-au propus să „sară” peste clasa pregătitoare şi să-şi înscrie prichindeii direct în clasa I nu vor mai putea face acest lucru. Ministerul Educaţiei Naţionale a lansat ieri în dezbatere publică proiectul de Metodologie privind înscrierea copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2016 – 2017. Ca noutate, acesta nu mai prevede excepţia ca un copil, care nu a urmat cursurile clasei pregătitoare, să poată fi înscris direct în clasa I.

Aura Danielescu, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, salută această iniţiativă a Ministerului Educaţiei şi spune că, în ultimii ani, sute de copii au „sărit” peste clasa pregătitoare şi au fost înscrişi direct în clasa I.


„Şi eu salut această iniţiativă pentru că sunt convinsă că pentru copil, pentru vârsta pe care o are copilul, este normal să fie încadrat de la început într-un colectiv. În primii ani când s-a introdus clasa pregătitosre au fost foarte mulţi copii care au sărit clasa pregătitoare şi de la an la an a tot scăzut ajungând în jurul numărului de o sută. Anul trecut au fost mai puţini pe motiv că ISJ Timiş a introdus o măsură să nu se depăşească 25 de elevi la clasele pregătitoare, ceea ce a însemnat că dacă nu mergeau în clasa pregătitoare, în clasa I efectiv nu aveau locuri să intre pe acele colective. Probabil că şi părinţii au prins încredere în clasa pregătitoare”, consideră Aura Danielescu.

În acest an şcolar, în judeţul Timiş învaţă 6.242 de copii în 291 de clase pregătitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.