Autoritățile române au stabilit ce se va întâmpla cu grupul de 60...

Autoritățile române au stabilit ce se va întâmpla cu grupul de 60 de migranți. Vezi traseul urmat de aceştia până să ajungă în România

0
DISTRIBUIȚI

migranti la jimbolia (1)

Poliția de Frontieră a anunțat, astăzi, prin intermediul unui comunicat de presă care va fi soarta celor 60 de migranți prinși, ieri dimineață, în apropierea localității Comloșu Mic din județul Timiș – toți vor fi trimiși înapoi în Serbia, în baza tratatului de readmisie.


Până atunci, toți bărbații s-au ales cu dosare penale pentru trecere ilegală a frontierei de stat.

„În urma verificărilor efectuate asupra grupului de migranţi care a fost depistat de poliţiştii de frontieră, ieri, în apropierea frontierei cu Serbia, s-a stabilit că cele 60 de persoane care au trecut ilegal frontiera de stat sunt 41 din Pakistan, 12 din Maroc, 5 din Somalia, 1 din Iran şi 1 din Sudan. Persoanele în cauză au declarat că au plecat din ţările de origine, traversând Turcia, Grecia, Macedonia şi Serbia, cu intenţia de a ajunge în Spaţiul Schengen, pentru a-şi găsi de lucru”, se arată în comunicatul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara. În timpul cercetărilor, poliţiştii de frontieră au fost sprijiniţi de lucrători din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Timişoara şi din cadrul Serviciului Român de Informaţii Timiş.

Până la finalizarea procedurilor de trimitere în Serbia, cei 60 de migranţi au fost transferati, in cursul zilei de ieri, in custodia Serviciului pentru Imigrări Timiş fiind cazati la Centrul de cazare „Horia” din Arad al Inspectoratului General pentru Imigrări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.