Autospeciale noi pentru pompierii militari din Timiș. La ce tip de intervenții...

Autospeciale noi pentru pompierii militari din Timiș. La ce tip de intervenții vor fi folosite

1
DISTRIBUIȚI

unnamed

Pompierii militari din Timiș au început anul cu dotări noi. Au primit două bărci noi cu motor, dar și o autospecială cu apă și spumă și o alta specială pentru transportul echipamentelor de scufundare.

Noile mijloace de intervenție au fost primite prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. ”Autospeciala de lucru cu apă și spumă este folosită la stingerea incendiilor în zone greu accesibile, teren accidentat, punându-se accentul pe deplasarea rapidă, realizarea în scurt timp a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament de stingere ridicat, fiind dotată cu un rezervor de apă de 5000l și unul de spumă de 500l.


Autospeciala este special proiectată pentru utilizare off road. Aceasta a fost alocată Stației de Pompieri Făget urmând a fi folosită și pentru intervenții pe autostradă. Autospeciala cu echipament specific pentru transport scafandri la intervenție tip STIMPEX ATSI 0215 este destinată misiunilor de salvare ce au loc pe apă, sub apă sau în care este necesară intervenția scafandrilor pentru salvarea persoanelor în mediul rural și urban, punându-se accent pe deplasarea rapidă în diferite medii de teren. Aceasta asigură realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și protecția pe timpul transportului echipajului și echipamentelor. Autospeciala este dotată cu echipamente de scafandrii, 3 uscate și 3 umede, echipament de prim ajutor, salvări din puțuri, instalații de iluminat și alte echipamente specifice acestui tip de intervenții”, au explicat reprezentanții pompierilor.

1 COMENTARIU

  1. Dacă tot se lauda ISU cu bani investiți în pregătirea scafandrilor și echipament pt. scufundări să ne spună unde este cea mai apropiată cameră hiperbarică de Timișoara. E o chestiune de timp nu de dacă va apărea un accident de decompresie, au greșit destui profesioniști cu experienta. Acestea sunt fatale, sau mai rău, accidentații rămân cu handicapuri majore, chiar legume. Directivele europene obligă tarile membre să dispună de camere hiperbarică la max. 1 oră de zbor cu elicopterul sanitar. Dar nu există cameră hiperbarică în vestul țării, pt. că de activitate se ocupă incompetenți. Cele mai apropiate de TM sunt la Belgrad și Budapesta. Adică ne milogii de vecini… Penibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.