Bărbaţi din Kosovo, prinşi în timp ce încercau să intre ilegal în...

Bărbaţi din Kosovo, prinşi în timp ce încercau să intre ilegal în România. Unde voiau să ajungă

0
DISTRIBUIȚI

politia-frontiera

Sistemul de supraveghere de la Moraviţa îi ajută pe poliţiştii de frontieră să prindă mai uşor persoanele care încearcă să intre ilegal în România. Ieri, în jurul orei 17.50, poliţiştii au depistat doi bărbaţi din Kosovo, care se deplasau pe jos, dinspre Serbia spre România, încercând astfel să intre ilegal în ţară.


Cei doi au fost conduşi la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor, pentru că nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Astfel, în urma verificărilor s-a stabilit că bărbaţii din Kosovo au vârsta de 24, respectiv 52 ani. Aceştia au declarat că au venit cu un autobuz până în apropierea frontierei cu România, apoi au mers pe jos, peste câmp, până în momentul reţinerii. Cetăţenii din Kosovo au mai precizat că intenţionau să ajungă în Luxemburg şi, pentru că nu deţineau vize pentru Spaţiul Schengen, au apelat la această metodă.

În final, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor doi bărbaţi şi cercetării acestora sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Unul dintre cei doi cetăţeni din Kosovo va fi predat unei echipe operative din cadrul Serviciului Pentru Imigrări Timiş, întrucât a solicitat azil, pe teritoriul Romaniei, iar cel de-al doilea cetăţean Kosovo va fi înapoiat autorităţilor de frontieră vecine, în baza acordului de readmisie încheiat între cele două ţări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.