Brîndușa Armanca: „Mă deranjează privilegiile pe care cred că le merită politicienii...

Brîndușa Armanca: „Mă deranjează privilegiile pe care cred că le merită politicienii în țara asta”. Noi dezvăluiri în scandalul Retim, la PRESSALERT LIVE

1
DISTRIBUIȚI

brindusa armanca (2)

Profesorul universitar şi jurnalista Brînduşa Armanca a fost invitată în această seară la PRESSALERT LIVE, acolo unde a vorbit despre ieşirile primarului Nicolae Robu la adresa presei, dar şi despre unul din cele mai fierbinţi subiecte din urbea de pe Bega, situaţia Retim, companie care a cumpărat un Mercedes de 74.000 de euro, pe care pentru edilul-șef îl foloseşte pe post de maşină de serviciu.

Despre injuriile la adresa PRESSALERT.ro Armanca a declarat că „a afirma, dacă aceste afirmaţii au fost publice, fără îndoială că arată o slăbiciune a celui care face o astfel de afirmaţie. De ce? Pentru că a te lupta în cuvinte, în injurii, în jigniri este departe de a arăta stăpânire de sine şi atenţie la conduita ta de lider, de conducător sau ce eşti tu acolo. Eu ştiu că aceste cuvinte le-a rostit primarul nostru şi îmi pare rău că într-un oraş care se laudă cu civilitatea sa avem de-a face cu astfel de războaie verbale. Dacă Pressalert, care a fost aici înjurat şi numit Pressabject, este suspect, atunci primarul Robu trebuie să pornească o cercetare în legătură cu jurnaliştii sau cu conducerea, să facă o plângere”.

Legat de Mercedesul de 74.000 de euro cu care se plimbă primarul Nicolae Robu, invitata a declarat că „pe mine nu mă deranjează numai situația unui primar de mare municipiu, pe mine mă deranjează privilegiile pe care cred că le merită și pe care și le-au croit politicienii în țara asta în ultimul răstimp.


Dacă nu te plimbi cu o mașină de lux, nu te simți bine. Meriți chestia asta. (…) Până la urmă primarul nostru pare să se fi acomodat cu ideea că i se cuvine, că nu poate să meargă cu o mașină oarecare. Eu știu că un primar, știu că un ministru, un preşedinte are și funcție de reprezentare, nu poate merge cu o rablă, fără îndoială, dar poate să meargă cu mașinile primăriei. (…) Nu mașina e anormală, ci faptul de a crede că ți se cuvine mai mult. (…) Este această aroganță pe care eu o taxez de fiecare dată, nu am un război special cu Robu, am un război cu clasa politică, cu toți cei care au depășit orice limită de bun-simț”.

Jurnalistul Dragoş Boţa a prezentat şi noi detalii legate de atitudinea Retim faţă de toţi cei care cer informaţii. Vă reamintim că la PRESSALERT LIVE consilierul PSD Alfred Simonis a dezvăluit că Retim achită sume exorbitante pentru închirierea de utilaje şi pentru consultanţă către firma RER, acţionar în cadrul Retim alături de CLT. Ulterior, a depus o solicitare în care a cerut informaţii complete, dar Retim a anunțat că refuză să mai răspundă la întrebările adresate de Simonis, pe motiv că societatea nu se supune legii privind liberul acces la informaţiile de interes public şi acesta nu are mandat din partea consiliului local pentru a solicita astfel de date. Asta după ce, în urmă cu două luni, Retim-ul a răspuns unei alte solicitări a aceluiaşi consilier şi i-a oferit informaţiile solicitate legate de Mercedes şi de abonamentul pentru telefonul mobil, punându-i la dispoziţie inclusiv documente.

Brîndușa Armanca a atenționat că informațiile de interes public sunt ascunse și a spus că „până la urmă ce spune asta? Vorbește despre lipsa de transparență. (…) Nu pot să fac decât speculații pe o chestie dinasta. Probabil că Retim-ului i s-a spus «băi, Retim, ciocul mic și gata!»”. Invitata a conchis că în astfel de situații este bine să se apeleze la plângeri penale.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.