Brînduşa Armanca, la PRESSALERT LIVE, despre partidele politice din România: „În privinţa...

Brînduşa Armanca, la PRESSALERT LIVE, despre partidele politice din România: „În privinţa conduitei şi a jocului de imagine cu integritatea, cu etica, nu e nicio diferenţă” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

brindusa armanca (4)

Critici dure la adresa politicienilor care conduc momentan România, dar și la adresa celor care se preconizează că vor candida pentru alegerile din anul 2016 – prin asta s-a remarcat discursul Brîndușei Armanca, profesor universitar, invitată în această seară la PRESSALERT LIVE.

„Am văzut cum se discută mai pe toate televiziunile de ştiri cât de natural şi de normal este să candideze din nou pentru noi mandate nişte oameni care au primit condamnări. Iată-l, din nou, pe Liviu Dragnea, care zâmbeşte de sub mustaţă şi el e condamnat şi, de asemenea, este Victor Ponta, care a fost singurul prim-ministru din acest spaţiu european care în timpul ministeriatului a fost chemat în justiţie”, a declarat Armanca.

După ce i s-a reamintit că și primarul Nicolae Robu încalcă criteriile de integritate ale PNL, prin faptul că a fost amendat de CNDC pentru discriminarea țiganilor, invitata a conchis că PNL și PSD sunt la fel. „În privinţa conduitei şi a jocului de imagine cu integritatea, cu etica, nu este nicio diferenţă între ei, în general, s-a văzut în momentul în care s-a format USL, nicio diferenţă la UNPR, nicio diferenţă la ALDE.


Deci întrebarea este: ce ne facem, fraţilor? Rămânem cu PMP al domnului Traian Băsescu, care are o altă problemă şi mai rămâne M10, care este un pitic. Măcar integritatea acolo pare să se respecte pentru că avem o intransigentă, nu? Monica Macovei a pierdut din cauza intransigenţei, ceea ce până la urmă e absurd, faptul că a fost prea severă”, a adăugat aceasta. Despre posibilitatea societăţii de a schimba aleşii care dezamăgesc prin atitudinea lor, Armanca a oferit ca exemplu cazul Colectiv, unde strada a schimbat guvernul prin proteste.

Invitata a vorbit şi despre Legea Electorală care prevede desmenarea primarilor dintr-un singur tur de scruntin. „În privinţa asta PNL şi PSD au fost fraţi de cruce cu preşedintele-moţ, pentru că preşedintele a promulgat această porcărie, pentru că vor câştiga în general cei care au fost cu câteva mici excepţii. Din păcate aroganţa pe care ai invocat-o, pe drept cuvânt cu dovezi în privinţa edililor noştri, e justificată de faptul că sunt siguri pe situaţie”. Mai mult, Armanca a atras atenţia că spiritul Timişoarei se face din ce în ce mai greu văzut şi că oraşe precum Cluj sau Bucureşti devin lideri de proteste. „Nu îmi dau seama exact ce s-a schimbat, dar timişorenii ăştia nu mai sunt cei din anii 90, care stăteau în stradă zile, nopţi şi ani. (…) Mai este un aspect care este destul de trist și anume absenteismul uriaș la alegeri”, a conchis invitata cu privire la neajunsurile urbei de pe Bega.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.