Bugetul Timișoarei pe 2016, analizat la PRESSALERT LIVE. Ce a realizat primarul...

Bugetul Timișoarei pe 2016, analizat la PRESSALERT LIVE. Ce a realizat primarul Robu din marile proiecte promise în urmă cu patru ani VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

loredana codrut1

Bugetul Timișoarei pe anul 2016, dar și proiectele pe care primarul Nicolae Robu a promis că le va realiza în primii patru ani de mandat au fost analizate, în această seară, la PRESSALERT LIVE, de către jurnalista Loredana Codruț și moderatorul emisiunii. Vă reamintim că proiectul de buget al orașului, de 278 de milioane de euro, va fi supus, mâine, dezbaterii publice.

Interesant este faptul că se dorește alocarea de fonduri pentru fântâna de lumini și muzică pe Bega, dar și pentru un studiu de fezabilitate pentru ducerea liniilor de cale ferată în subteran. Asta în condițiile în care pentru materializarea proiectului metroului este nevoie de aproximativ două miliarde de euro. “Proiectul metroului este o chestiune mai mult de orgoliu a primarului. Realizarea unui kilometru costă 350 de milioane de euro, practic tot bugetul Timișoarei pe un an de zile. Nicolae Robu a recunoscut că nu avem bani și se dorește accesarea de fonduri europene, doar că UE nu alocă bani pentru așa ceva, în acest moment.


CFR are planuri de extindere a căii ferate în Timișoara și cred că de aceea se fac aceste studii de fezabilitate, pentru a împiedica CFR să extindă actuala rețea”, este de părere Loredana Codruț.

În cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE au fost analizate și marile proiectele propuse de Nicolae Robu înainte de a fi ales primar al Timișoarei. Astfel, niciunul din proiecte nu a fost terminat la final de mandat, majoritatea nici nu au fost începute. Printre proiectele propuse de Nicolae Robu se numără acela ca Timișoara să redevină metropolă europeană, 200 de blocuri reabilitate anual, asta în condițiile în care proiectele de anvelopare a zeci de blocuri din oraș pe fonduri europene nu au fost terminate la timp. De asemenea, nu a fost finalizată nici centura de sud, trei poduri și pasaje, de abia în acest an vor începe lucrările la pasajele Jiul și Popa Șapcă și la un pod peste Bega, cinci parcări de mari dimensiuni, stadion ultramodern, o sală polivalentă și patru bazine de înot semiolimpice și unul olimpic și un nou mare spital, așa cum promitea Nicolae Robu acum patru ani.

Jurnalista Loredana Codruț a vorbit, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE din această seară, și despre alegerile din acest an. Deocamdată, doar Nicolae Robu a anunțat că va candida, iar din partea PSD, cel mai probabil Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara. “Marea luptă se va da între Nicolae Robu și Marius Craina, dar există o mare diferență de vizibilitate. Partidele nu s-au obosit să aleagă candidați care să lupte cu Nicolae Robu, nu realizează campanii de conștientizare a oamenilor să iasă la vot, pentru că le convine ca oamenii să stea în casă”, crede Loredana Codruț.

În final, jurnalista Pressalert.ro și-a exprimat punctul de vedere cu privire la consilierii locali liberali, despre care crede că “sunt puși acolo să nu existe. Credeți că au fost puși pentru că sunt specialiști?”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.