Călin Popescu Tăriceanu, atac la Robu chiar la Timișoara: „Nu a fost...

Călin Popescu Tăriceanu, atac la Robu chiar la Timișoara: „Nu a fost surpriza la care mă așteptam. Ca primar contează și modul cum tratezi oamenii”

3
DISTRIBUIȚI

calin popescu tariceanu 1

Șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost prezent astăzi la Timișoara, unde a susţinut o conferință de presă. După ce a tratat mai multe subiecte politice, Tăriceanu a declarat că, în opinia sa, Timișoara nu este la nivelul de evoluție pe care ar trebui să îl aibă și că, la atâția ani de la Revoluție, cu resursele de care dispune, Timișoara ar fi trebuit să devină un competitor direct al Bucureștiului. „Proiectele de dezvoltare locală se fac în cea mai mare măsură din fonduri locale. Și Timișul și Timișoara au primit, ca toate celealte zone din țară, suma importante și vă duc aminte a existat Ordonanța 7 pentru dezvoltarea infrastructurii în cadrul căreia s-a alocat bani către administrațiile județene și municipalități, bani din care au beneficiat și Timișul și Timișoara, dar depinde cum și-au gestionat și bugetele locale pentru că nu vă imaginați că bugetul național poate să acopere nevoile locale și că dezvoltarea locală este în sarcina administrației locale”, a spus Tăriceanu.

Acesta a lansat un atac extrem de dur la adresa primarului Nicolae Robu, mai exact la adresa modului în care se comportă acesta faţă de politicienii care îl contrazic sau faţă de adversarii săi politici.

„Am fost coleg cu domnul Robu, dar nu cred că domnul Robu este… Eu cred că oamenii trebuie cântăriți așa, toți avem calități și defecte, fiecare om are calități și defecte și punem într-un talger calitățile și defectele și dacă avem mai multe calități, totul este în ordine.


Ca să fii primar, trebuie să fii și bun gestionar, dar nu numai bun gestionar. Eu nu știu cât de bun gestionar este. Dar să știți că la București imaginea pe care o răspândește domnul Robu nu este una grozavă. De la București nu se vede și nu se aude un lucru bun despre Robu și despre, hai să nu zic despre Timișoara, că nu merită Timișoara să punem semn de egalitate între Robu și Timișoara, dar Robu este campion la gafe, la pozne la tot ce vreți. Eu credeam că după ce a fost la Politehnică rector e mai grijuliu și este foarte precupat văd cu Facebook-ul. L-am văzut astăzi pe domnul Robu. Eu, care vin din mediul universitar, am întotdeauna o considerație deosebită față de cei care vin din mediul universitar, dar domnul Robu nu a fost surpriza la care mă așteptam, surpriza plăcută. Nu mi-e jenă să spun unele lucruri care corespund unei realităţi şi unei percepţii pe care o am numai eu. Probabil că fiecare are o anumită limită de competenţă, probabil că domnul Robu şi-a depăşit limita competenţelor şi e pălăria cam complicată pentru el. Eu nu ştiu dacă aţi observat, dar ca primar nu e nevoie numai de capacitatea de a gestiona, să faci socotelile corect, deși asta e foarte important, dar ca primar contează modul cum tratezi oamenii, cum îi asculți, contează modul cum comunici cu ei, cum alegi să ții cont de nevoile oamenilor. Nu poți ca pe cei care îndrăznesc să ridice vocea sau să facă un comentariu… Nu poți să îi reprimi că nu ești pe tarla și dai dispoziție la… nici nu ești caporal-șef”, a declarat Tăriceanu.

3 COMENTARII

  1. Domnul din articol il sustine pe Ponta si alti oameni pentru care legea este la misto… de fapt este un mare obstacol in fata bunastarii tuturor romanilor. Robu nu stie sa trateze cu oamenii, nici nu duce bine criticile. Pe primul il consider contraproductiv si perfid, pe al doilea il pot tolera mult mai bine, chiar daca are o imagine mai proasta…

  2. Românii au libertatea să-l citească pe jurnalistul Zoltan Varga de la PRESSALERT.ro, care spune: ”Paradoxul este că deși canalele de informare sunt infinit mai multe decât în trecut, e tot mai greu să sapi după ceea ce-ţi place. Rectific, e mult mai comod să servești ceea ce-ţi oferă mass – media decât să îţi defineşti singur identitatea.” Din ce surse mass-media se informează domnul președinte al Camerei Senatului, Călin Popescu Tăriceanu? Sau dumnealui a intrat deja în campanie electorală? Și cine anume intră în noțiunea ”de la București”?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.