CH Poli, lăudată după o victorie și un eșec la limită cu...

CH Poli, lăudată după o victorie și un eșec la limită cu campioana Serbiei. Ce a mai adus trecerea ”sub umbrela” SCM

0
DISTRIBUIȚI

Poli H (4)

La fel ca săptămâna trecută, handbaliștii alb-violeți au disputat în weekend două jocuri amicale. De această dată adversarul în ambele partide a fost puternica Vojvodina Novi Sad, bilanțul lui CH Poli a rămas pozitiv în teste după succesul obținut ieri, scor 34-30. Azi, elevii lui Pero Milosevic au fost învinși la limită, 22-23, dar tehnicianul Pero Milosevic are motive de satisfacție.

Poli i-a condus pe sârbi la patru goluri și azi în prima repriză. Dar, întărită cu jucători reveniți de la lot, Vojvodina a echilibrat situația până la pauză. Partea a doua s-a reluat de la 12-12 iar campioana țării vecine nu a mai cedat inițiativa. A avut și trei goluri avantaj. Finalul a fost totuși încrâncenat, Chikovani a restabilit egalitatea în ultimul minut (22-22), dar la faza următoare formația care a evoluat și în Liga Campionilor a înscris și s-a impus.

Deși a mai avut ratări, Chikovani a fost principalul marcator pentru Poli, cu 7 goluri. Pejovic 5 goluri, Lasica 3, Păiuș 2, Fenici 2 și Furak 2, au fost ceilalți realizatori ai gazdelor. La Vojvodia Novi Sad s-a remarcat Stankovic, tot cu 7 goluri înscrise. Ieri, pentru timișoreni Chikovani și Timofte au fost golgheterii echipei, fiind la aceeași cotă 7.

Pentru CH Poli a fost un început pozitiv de an, în ciuda lotului restrâns numeric. Săptămâna viitoare e rândul timișorenilor să se mute în Serbia, pentru o dublă pe terenul celor de la Metaloplastika Sabac.


Reamintim că în weekend-ul trecut alb-violeții au trecut de Oradea (scor 37-31) și au remizat cu Adrian Petrea Reșița (25-25), toate meciurile fiind disputate în Sala ”Constantin Jude”.

Laude pentru… SCM CH CSU Politehnica

Interesant e că pe lângă rezolvarea situației financiare delicate clubul a mai ”câștigat” ceva prin ralierea la noul Sport Club Municipal. Pe site-ul FRH apare acum denumirea completă: SCM CH CSU Politehnica Timișoara, oficial cea mai lungă din Liga Națională.

Tehnicianul Pero Milosevic era încântat de echipa sa mai ales că aceasta s-a pregătit în prima parte a lunii fără două piese de bază din lotul național, Fenici și Grigoraș, cel din urmă având în continuare mici probleme medicale și nu a evoluat în teste. ”Sunt foarte mulțumit, ne-am pregătit câteva zile fără jucătorii plecați la loturile naționale. Halcă, în recuperare. Ne-a fost greu, de aceea sunt mulțumit. Ei au jucători de top, au fost două meciuri bune. Cu o echipă care a jucat în Liga Campionilor. Vojvodina e o echipă care a progresat mult. Primul joc, cu Baia Mare, e foarte important pentru noi. Va fi o partidă dură”, a declarat Pero Milosevic. Alb-violeții vor fi lipsiți de aportul lui Chikovani în primul joc oficial din noul an. ”Am încheiat o săptămână grea de antrenamente, cu un adversar incomod. Ieri a mers bine apărarea și faza a doua, azi oboseala și-a spus cuvântul. Dar suntem sănătoși, asta contează cel mai mult”, a spus și Andrei Mihai Păiuș, cel care îl va înlocui pe post pe gruzin. Meciul cu Baia Mare se va juca pe 4 februarie.

Gruparea bănățeană s-a bucurat de laudele adversarului după dubla din acest weekend. ”Vreau să-mi felicit echipa, a jucat bine azi. Timpul petrecut aici, la Timișoara, a fost excelent. Politehnica a făcut două meciuri foarte bune. Ieri nu am jucat așa de bine. Nu am avut toată echipa aptă, jucătorii de la echipa națională au revenit ieri din Polonia. De aceea am venit aici, e o experiență bună pentru noi, Poli e peste echipele din campionatul nostru, de aceea a fost bine să jucăm aici. Portarul nostru a fost cel mai bun azi și de aceea am preluat inițiativa”, a declarat Nikola Markovic, tehncianul Vojvodine, grupare care activează și într-o puternică ligaă sud-est europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.