Constantin Ostaficiuc, de vină că elicopterul SMURD a ajuns la Arad. Medicul...

Constantin Ostaficiuc, de vină că elicopterul SMURD a ajuns la Arad. Medicul Mihai Grecu: „Spitalul Judeţean Timişoara oricum este principalul destinatar al pacienţilor transportaţi”

1
DISTRIBUIȚI

elicopter_SMURD

Elicopterul SMURD din Arad ar urma să fie mutat la Timişoara, în cel mult trei luni. Cel puţin asta susţine Titu Bojin, preşedintele CJ Timiş, care a anunţat că, în acest moment, au loc mai multe lucrări astfel încât aparatul de zbor să poată fi garat şi întreţinut la Timişoara. Pe de altă parte, Adrian Ţolea, preşedintele interimar al CJ Arad, dar şi senatorul arădean Traian Igaş au ţinut să precizeze că nu sunt de acord cu mutarea elicopterului SMURD din Arad la Timişoara.

Mai mult, ieri a fost lansată şi o petiţie online numită „Elicopterul SMURD trebuie să rămână la Arad”.


Aceasta a fost semnată deja de aproape 150 de oameni. Însă, medicul Mihai Grecu, şeful UPU-SMURD Timişoara, consideră că oriunde s-ar afla, elicopterul va deservi aceleaşi judeţe din vestul ţării. Aparatul de zbor a fost repartizat judeţului Timiş, dar a ajuns în 2011 la Arad, asta pentru că la Timişoara nu existau condiţiile necesare.

„Au fost mai multe neînţelegeri cu preşedintele CJ Timiş de la acea vreme (n. r. Constantin Ostaficiuc), nu a putut pune la dispoziţie condiţiile propice pentru desfăşurarea activităţii. Dar, până la urmă, operatorul medical al elicopterului este Spitalul Judeţean din Timişoara prin Hotărârea de Guvern prin care s-a înfiinţat, iar operatorul aerian este Inspectoratul General de Aviaţie al Ministerului de Interne. Practic, dacă e să ne uităm pe statistici, Spitalul Judeţean Timişoara este principalul destinatar al pacienţilor care sunt transportaţi cu elicopterul. Principalul beneficiar sunt spitalele din judeţele Hunedoara şi Bihor, care trebuie să transfere pacienţii pe o distanţă ceva mai lungă”, a explicat Mihai Grecu.

Şeful UPU-SMURD Timişoara a ţinut să precizeze că elicopterul SMURD reprezintă o resursă regională care deserveşte toată câmpia de vest a ţării. „Elicopterul este oricum şi la dispoziţia pacienţilor din judeţul Timiş şi din judeţul Arad. Părerea mea este că reacţia celor din Arad este pur politică. Noi asistăm pacienţii indiferent de culoarea lor politică şi practic este un efort pe care-l facem cu toţii ca să menţinem aceste mijloace de intervenţie în funcţiune, nu e deloc uşor”, mai consideră medicul Mihai Grecu.

Lunar, vieţile a peste 60 de oameni din vestul ţării sunt salvate cu ajutorul elicopterului SMURD din Arad. Majoritatea pacienţilor ajuung la Spitalul Judeţean Timişoara pentru a fi trataţi.

1 COMENTARIU

  1. Ce va place si voua specialitatea turceasca!!!

    Frumosilor, cand vroia nea Costi sa cumpere prin 2010 elicopter, va-ti pus polele in cap ca si tigancile si ati facut prapadul de pe lume pe se arunca banii.

    Acum ca taica Bojin a ratat si proiectul elicoperului pentru SMURD, trebuie sa gasiti alt vinovat.

    Bai baieti, voi cam uitati cine sunteti sau ne sfidati?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.