Corneliu Vaida, listă cu REPARAŢIILE ce trebuie făcute după încheierea mandatului primarului...

Corneliu Vaida, listă cu REPARAŢIILE ce trebuie făcute după încheierea mandatului primarului Nicolae Robu. Ce decizie a luat cu privire la candidatura pentru Primăria Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

corneliu vaida

Purtătorul de cuvânt al Revoluţiei din 1989, timişoreanul Corneliu Vaida, a luat o decizie cu privire la candidatura sa pentru Primăria Timişoara la alegerile din 2016. Vaida a primit recent titlul de Cetăţean de Onoare al Timişoarei, fiind vehiculat ca posibil candidat al M10 Timiş. De asemenea trebuie spus că revoluţionarul s-a remarcat în ultima perioadă ca fiind unul din cei mai fervenţi critici ai primarului în funcţie, Nicolae Robu, ale cărui ieşiri le-a taxat prompt pe reţelele de socializare. Cu toate că a decis că nu candideze, Vaida susţine, printr-un text postat pe blogul său, că noul primar al Timişoarei ar trebui să facă un “audit financiar și juridic al activității Primăriei din ultimii patru ani, reorganizarea organigramei și redistribuirea sarcinilor către angajați, rezolvarea problemei finanțării guvernamentale pentru „centura de sud”, crearea unei comisii mixte consultative, împreună cu Ordinul Arhitecților, Uniunea Peisagiștilor, în vederea adoptării celor mai bune soluții pentru (re)amenajările urbanistice, reorganizarea Poliției Locale, crearea unui post de „Event Manager”(manager de evenimente) care să gestioneze responsabil și obiectiv evenimentele cultural-artistice din oraș, mai ales datorită faptului că suntem finaliști pentru C.C.E.


2021, analizarea legislației care reglementează activitatea administrației publice și a Poliției Locale, în vederea creării de propuneri legislative care să amelioreze și sa completeze cadrul în care își desfășoară activitatea acestea, crearea de adevărate piste de biciclete în oraș și aducerea celor actuale la standarde europene, audit și propuneri de reorganizare a COLTERM, RATT , RETIM și HORTICOLA (firme și regii „ale Primăriei”), demersuri pentru fuziunea celor două echipe de fotbal POLI și crearea unei s.a. sub care echipa va funcționa , reabilitarea patrimoniului arhitectonic al orașului”.

Mai mult, deși are stabilite clare câteva din prioritățile pe care ar trebui să le aibă un nou primar, Vaida are și o listă cu motive pentru care nu candidează. „Nu candidez fiindcă am ajuns la concluzia că administrarea unui oraș trebuie făcută în mod responsabil și mai ales profesional, de către oameni pregătiți pentru acest demers, nu ca și până acum. Iar eu consider că încă nu sunt suficient de pregătit și nu aș dori să fiu un alt primar ale cărui decizii să fie majoritatea greșite și contestate de o mare parte dintre cetățeni. Nu candidez, fiindcă tehnocratul Cioloș a pus bomboana pe coliva alegerilor locale, fixând data alegerilor în 6 Iunie a.c. și eliminând astfel posibilitatea modificării legii electorale, pentru a avea două tururi de scrutin, “, a explicat Vaida, în aceeaşi postare, unde a conchis că independenții nu au nicio șansă. Întregul text poate fi citit aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.