CSM Lugoj a început anul sub semnul echilibrului și cu planuri pentru...

CSM Lugoj a început anul sub semnul echilibrului și cu planuri pentru Stadionul ”Tineretului”. Timișenii au un jucător care a fost în trecut în vizorul Fiorentinei

0
DISTRIBUIȚI

asu poli lugoj

Formația pregătită de Cosmin Petruescu continuă sub semnul echilibrului. CSM Lugoj nu va face nici în această iarnă multe mutări, nici la capitolul plecări, nici la sosiri. Singura plecare înregistrată până acum fiind cea a vârfului Sebastian Velcotă. Timișenii au disputat azi al doilea amical al iernii, au învins CSM Școlar Reșița cu 1-0 în deplasare, și își fac planuri pentru a avea o ”casă” frumoasă în viitor.

CSM Lugoj reprezintă un exemplu de stabilitate în fotbalul mic în ultimele sezoane. În condițiile în care alte grupări nu știu ce le rezervă săptămâna viitoare. ”Vulturii” au încheiat turul pe 7 cu 22 de puncte. Dacă locul din clasament nu impresionează, de admirat e că timișenii și-au promovat constant jucătorii din propria pepinieră. Anul 2016 a început pentru trupa lui Cosmin Petruescu cu un test pe terenul lui FC Bazoș din ”Județ”, scor 4-0. Astăzi, CSM-ul a învins liderul Ligii a IV-a Caraș-Severin, CSM Școlar Reșița. Singurul gol al partidei din Valea Domanului a fost marcat de Precupanu în minutul 15.

”A fost un test util pe unul dintre cele mai bune terenuri sintetice din zonă. Pe noi ne interesează deocamdată pregătirea. Facem câte două antrenamente pe zi timp de trei săptămâni, acasă avem două terenuri cu iarbă, dar care sunt grele acum, beneficiem însă și de un balon cu sintetic și sala de sport de lângă. Noi ne-am propus ca în retur să facem mai multe puncte ca în tur, să creștem”, a declarat Cosmin Petruescu pentru PRESSALERT.ro. ”Conferențiarul” se bazează pe un lot de 25-26 de jucători cu tot cu juniori. Au fost menajați Vânătu, Dobra și Stoichescu. În timp ce portarul Dragostin a fost învoit. Petruescu a precizat că ar putea face un singur transfer, un jucător sub 19 ani în condițiile în care atacantul Sebastian Velcotă a ales să revină la Timișoara pentru a continua studiile și pentru a evolua la juniori.


Vârful care aparține de ACS Poli marcase trei goluri în tur pentru lugojeni.

CSM are programat mâine un nou test, cu AS Boldur (L5) iar sâmbătă se va disputa un amical în deplasare cu ACS Ghiroda (L4).

CSM Lugoj (prima repriză): Rusu – Rotea, Loga, Cut, Ardelean – Precupanu, Vlădia, Marta, Tătar – Pîntea, Porcescu.

CSM Lugoj (repriza a doua): Iordache – Socaci, Mardare, Miculescu, Roșie – Olariu, Mânecan, Dobricean, Poiană – Țudic, Pleșcan.

mardare-viareggio-e1392721930578

Tânărul care l-a pus pe jar pe Ștefan Iovan la lotul național

De la finele toamnei la CSM Lugoj a sosit un fundaș central cu o poveste interesantă. E vorba de Răzvan Mardare (20 ani), un tânăr care pe vremea când evolua în Italia la Voluntas Spoleto (Serie D) era selecționat la lotul național U17. La un moment dat acesta a făcut dezvăluiri grave despre modul în care decurge selecția și pregătirea ”sub tricolor”. Una dintre acestea era legată de faptul că supervizorul loturilor, Ștefan Iovan, consuma alcool în voie. Peste un an, în 2014, Răzvan Burleanu i-a cerut demisia lui Iovan, acesta era acuzat acum că a făcut selecția la U19 pe pile. Mardare a fost remarcat pe vremea junioratului de Siena și Fiorentina, cluburi pentru care a susținut probe de joc. El a sosit la Lugoj prin intermediul impresarului, fiind originar din Galați, dar plecat în Cizmă de la vârsta de 8 ani.

Vor un ”Tineretului” modernizat

CSM Lugoj are planuri frumoase legate de baza sportivă proprie. Astfel, se încearcă accesarea unor fonduri în cadrul unui proiect tra­ns­­fron­talier pentru modernizarea Stadionului ”Tineretului”. ”Depunem documentația pentru modernizarea bazei, se lucrează la studiul de fezabilitate. E vorba atât de schimbarea gazonului, cu sistem de irigare, cât și o pistă de atletism. Pe terenul 2 va fi un gazon sintetic. Faza a doua presupune reabilitarea tribunei a doua și cămin pentru sportivi”, a precizat Petruescu.

Conform redesteptarea.ro terme­nul până la care trebuie de­pus proiectul de mo­der­ni­zare al stadionului este în­ce­putul lunii februarie, ur­mând ca în 15 mai să se facă selecţia de proiect. Dacă va primi aprobare de fi­nan­ţa­re, proiectul de modernizare ar putea fi implementat din a­cest an.

Foto (sus): facebook.com/sspolitimisoara

Foto (jos): spoletosport.it

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.